torsdag 21 maj 2009

Plikten och rättigheten


Igår började förtidsröstningen och jag och min partikollega Anders, åkte in till biblioteket i Skutskär och fullgjorde vår plikt och tillvaratog vår rättighet.
Till vår förvåning så hade redan 29 Älvkarlebybor varit in och röstat. Det måste anses som bra i en kommun som vår. Intresset för Europaparlamentet och valet till det är minst sagt ljummet.

Det var inte helt enkelt att bestämma sig för vem av alla våra duktiga kandidater som skulle få mitt kryss. Till slut kom jag fram till att Olle Schmidt var min bästa kandidat. Marit kommer att komma in ändå, det är jag säker på. Hon är ju en riktig envis parlamentariker som inte ger sig i första taget.
Olle har gjort ett riktigt bra jobb även om han inte är den vackraste eller mest glamorösa folkpartisten på listan.
Ingen minns en parlamentariker för att den var så glamorös eller trevlig, däremot minns man den som gjorde skillnad och det vet jag att Olle kan göra.

fredag 15 maj 2009

Jag är redo


Idag kom det i brevlådan! Röstkortet som gör att jag kan gå och rösta i Europaparlamentsvalet 7 juni har kommit. Det kan ju anses lite fjolligt att bli så upphetsad över ett röstkort, men så är det.
Jag tycker om att gå och rösta och få ta del av det som verkligen utmärker en demokrati. Nämligen att få gå och rösta i ett fritt val.

Gör som jag...Gå till valurnorna den 7 juni, eller gå iväg redan från och med 20 maj och förtidsrösta.

torsdag 14 maj 2009

Mörka hål och glatt kampanjande

Ojojoj....Nu blev det ett sådant där jätteglapp i bloggandet igen.
Jag har befunnit mig i en mörk håla ett tag nu och då blir bloggandet lidande helt klart.
Hur det har varit och varför jag har varit i en mörk håla kan vi väl skita i och nöja oss med att jag är på G igen så smått. Konstateras kan ändå att jag kommer att driva en ersättningsfråga mot kommunen och den kommer antagligen att gå ända upp till regeringsrätten. Det handlar om problemet med att vara arvoderad fritidspolitiker samtidigt som man är arbetslös. Enligt kommunallagen har jag rätt till skälig ersättning för den eventuella ersättning jag förlorar på grund av mitt uppdrag och kommunen har nu gjort en minst sagt snål tolkning av den lagen.

Det ihop med lite annat smått och gott har slagit undan benen på mig ett tag, men nu så...Nu är jag på G :-)

Jag och en partikamrat har dragit igång en webtidning. www.rivernews.nu En lokal tidning med liberalt perspektiv är det tänkt. Det är rätt roligt men inte helt lätt om man inte har mediavana och inte är så duktig på layout.

Annars är eu-kampanjandet i full gång. Tyvärr missade jag Folkpartiets valupptakt i Stockholm i söndags men följde den på FPs kampanjsida på nätet. Kolla in Marits 38 sekunders video! Hon är den coolaste tant jag vet :-)

Via Facebook ser jag vilka otroligt engagerade och duktiga partikamrater jag har runt om i Sverige. Det kampanjas för fullt och alla verkar ha djäkligt kul :-)
Själv har jag stora problem med att bestämma mig för vem jag ska kryssa!! Jag hoppas verkligen att FP får möjlighet att skicka åtminstone tre personer till Bryssel för vi har så många som kommer att göra ett bra jobb där.

lördag 2 maj 2009

NEJ!!

Jag vill bara skrika NEJ DET FÅR INTE SKE!!! Jag blir förbannad, förtvivlad och nästan förlamad när jag läser om en fullständigt onödig dödsolycka med två unga pojkar inblandad.

Jag lider med deras anhöriga som fick ta emot beskedet på fredagsmorgonen. Jag kan bara gissa hur de har försökt ringa för att ta reda på var de är. Signaler som har gått fram till en mobil som ingen har kunnat svara i.

Som tonårsmamma blir jag gråtfärdig när olyckor sker där barn och ungdomar är inblandade. Jag skrev "en fullständigt onödig" som om det finns nödvändiga olyckor. Det gör det naturligtvis inte. Men en olycka där de inblandade omkommer i en bilolycka trots att ingen av dem har körkort och de går av vägen och så kraftfullt krockar med ett träd tyder på en massa faktorer som inte borde finnas.

Dumma djävla skitungar!!! Det ni uppfattade som en häftig grej fick fasansfulla konsekvenser.
Många vänner, släktingar, grannar och andra har drabbats av det ofattbara som inte får ske.
Jag tänker på er.

Mona Sahlin och (S)edelpre$$arna

Mona Sahlin lovar mycket när hon är ute i landet och första maj talar. Pensionärerna kommer med en socialdemokratisk regering att beskattas på samma vis som de som arbetar. Det måste kännas skönt att stå och säga till fattiga pensionärer att nu är det deras tur.

Problemet är bara var hon ska ta pengarna från? Ska hon starta ett eget sedeltryckeri och låta pressarna gå i tre-skift? Eller ska hon ta in de 37 miljarderna i höjda skatter på de som arbetar och på förmögenhetsskatten? Vilka blir konsekvenserna av en sådan beskattning? Ja förmögenhetsskatten ger inte många kronor eftersom det är en skatt som är relativt enkel att "komma undan". Den ger en flykt av kapital ut ur landet och kommer därmed inte entreprenörer till godo i form av riskkapital till företag. Kompetensutveckling och högre studier blir mindre intressant och Sverige halkar därmed ytterligare bakåt.

Innan finanskrisen slog ut i full blom så vi hur regeringspolitiken gav effekter på en kraftig ökning av arbetstillfällen. Bland annat genom jobbskatteavdraget och andra satsningar. Det ger pensionärerna en större ökning av pensionen om fler arbetar och höjer vår BNP. Det ökar också intäkterna till kommuner och landsting som är de som finansierar bla vården och äldreomsorgen.

En förändring av skatten på pensioner ger inte pensionärerna någon egentlig förbättring på lång sikt. Däremot ger det deras barn och barnbarn sämre möjlighet till arbete och en ökad ränta om Sahlins gäng väljer att öka på statsskulden med dessa årliga 37 miljarder.

Det är lätt att lova när man inte behöver ta ansvar.

Ungdomarna kommer med Sahlin som statsminister också de få allt serverat på silverfat. S kommer att öppna alla dörrar till jobb, bostad och utbildning.
Hon spelar ett högt spel Mona. Att ge sådana löften förpliktar och det är här den stora skillnaden är mellan socialdemokrater och alliansregeringen.
Socialdemokrater pratar mycket och gör lite, alliansen pratar lite och gör mycket.

Vi hann se en hel del av regeringens politik före finanskrisen och förhoppningsvis kommer vi att hinna se att finanskrisen börjar så smått klinga av före valet 2010.

Lova går bra, men löften ska också infrias och då kommer Mona Sahlin få problem. (S)tora problem