fredag 28 maj 2010

Älvkarleby har en naken kejsare

286:te plats,, Smaka på det. Hur många kommuner har vi i Sverige? Just det,,290 stycken. Med andra ord är det 4 stycken som är sämre än Älvkarleby att bo i enligt Fokus ranking.
ÄNDÅ säger kommunalrådet Lars Skytt att han tycker att det är en bra kommun att bo i.
Nu är inte tidningen Fokus ett allvetande orakel och jag gissar att det finns en massa kommuninvånare som tycker annorlunda. Men var anar vi ödmjukheten? Vad säger kommunalrådet som visar att det finns all anledning att ta detta faktum till sig att en ranking placerar kommunen på en absolut bottenplats?
Allra helst som det bara för en vecka sen kom en annan ranking som visar att Älvkarlebys skolor tappar ytterligare 69 placeringar i Sveriges kommuner och landstings, SKL, ranking! Plus att vi har tappat 57 placeringar i Svenskt Näringslivs ranking vad det gäller företagsklimat.

Lite ödmjuk självkritik vore på sin plats.

Kommunalrådet vill satsa på att stimulera elever att läsa vidare och barn- och utbildningsnämndens ordförande vet inte vad tappet på 69 placeringar beror på. Hon tycker att skolan måste bli bättre på att lära ut. Tillhör de samma parti de där två? Talar de med varandra? Om inte eleverna lär sig de grundläggande kunskaperna i skolan, hur sjutton ska de då kunna studera vidare? På IV eller vad?

Vi har en kommun med en fantastisk potential, men som befinner sig i ett slags fritt fall på flera områden, och vi har en kommunledning som inte ser/vill se och som inte har en aning om vad som krävs för att få till en förändring.
Även i Älvkarleby är kejsaren naken.

SVaMP visar var de står

Nej just det,,,Ingen förändring i deltidsregeln om de rödgröna vinner valet.
Den hälsosamma ekonomisten bloggar tydligt och klart om vad som sagts tidigare från V och MP.
Vi är många som har vetat om det tidigare men nu blir det nästan plågsamt tydligt; De rödgröna partierna har ingen avsikt att göra Sverige bättre och "vänligare". De är ute efter makten och de tror att vägen till makten går via locktoner till arbetslösa, sjukskrivna och pensionärer. Den svenska väljaren är inte dum hur gärna SVaMP än vill tro det.
Det är bra att väljarna nu får se var SVaMP:arna nu står

torsdag 27 maj 2010

Relationsskapande medier

Precis när jag kände att jag började få upp lite fart på bloggandet så zaggar Internet ner sig så att jag bara får sköta det mest nödvändiga på nätet. Enligt min man så hör inte bloggandet dit utan betalning av räkningar och sådant måste komma först.
Jaha,,och hur betalade vi räkningar före Internetbankens intåg om jag får fråga? Fast det är klart,,vi bloggade inte då heller. Vad sjutton GJORDE man förut egentligen!? Tittade på tv och video kanske? Jag minns inte riktigt. Faktum är att jag har bytt ut mitt tv-tittande mot viss relationsskapande aktivitet på nätet och då menar jag INTE nätdejting ;)
Twitter, Facebook och bloggande skapar relationer tycker jag. Bra mycket mer än trist tv-tittande. I kväll har det dessutom varit en väldig aktivitet på Facebook under melodifestivalen och dden har bergis inte varit mindre på Twitter gissar jag.
Det innebär att en massa Facebookvänner runt om i Europa har kunnat se på tv tillsammans, och kommentera låtar och röstning via sina statusuppdateringar. Rätt häftigt faktiskt :)

lördag 22 maj 2010

Mycket skrik för lite rödgrön ull

Jaha ja,,Det är så det blir när de rödgröna kommer till makten! De som utmålar Alliansen som de hårda, klyftskapande, omänskliga osv. De har skrikit högt varje gång Alliansen har gjort förändringar i gamla rostiga regelsystem. Allt har varit för mycket eller för lite, för sent eller för tidigt och allt har syftat till att slå på de svaga.
Om nu de rödgröna skulle återta makten i höst så kommer skillnaden att bli knappt synbar. Enligt artikeln kommer till exempel deltidsregeln att bli kvar.
Östros och Pärssinen menar att de måste våga prioritera men taket och ersättningsnivån kommer att höjas. Ja det var ju en modig prioritering! Det innebär mer åt de som redan har och inget till de andra. När de 75 dagarna är slut, är de helt slut!
Jag har själv råkat illa ut på grund av den här förbannade regeln och jag ser den som ett misslyckande från Alliansens sida. Det har jag framfört i bla en motion till vårt landsmöte och jag vet att det blev en riktigt het debatt i frågan. Partistyrelsen tvingades att backa till viss del men mycket arbete återstår.

De rödgröna som har gapat högt om den orättvisa som har drabbat landet visar nu att det inte blir mycket ull när de tar över.
Och det blir ingen ull alls till de deltidsarbetslösa.

S delar in folk i fack

Nu är debatten verkligen i gång om Elias utmaning av Mona. På Politikerbloggen duggar kommentarerna in. En del inlägg gör mig mer än förundrad!
Gösta anser att en snorunge som Elias ska käka gröt och göra som andra i hans ålder, nämligen roa sig med flickor och leka.
Någon tycker det är rent löjligt att tro att en partiledare skulle nedlåta sig till att tala med en från ett ungdomsförbund. En har en syster som är 15 år och som kanske kan få debattera med Reinfeldt.

Det är patetiskt hur de som talar om jämställdhet och hur orättvisor ska bekämpas visar upp sitt sanna ansikte. Även här är kejsaren naken. Det är bara tomt prat!
Folk ska sitta i sina fack, pöbeln ska inte försöka jämställa sig med överheten och någonstans går en gräns för när yngre får börja debattera med de etablerade.

Elias har kanske mer innanför pannbenet än många andra etablerade. En debatt mellan honom och partiledaren kanske hade givit mer än någon annan debatt hon kommer att delta i. För ingen kan säga att hon bara kommer att debattera med Reinfeldt utan det kommer vara både högt och lågt.
Det är inte åldern som får vara avgörande om du är värdig att delta eller inte,,Det är vad du har att tillföra.
Men jag är ju å andra sidan inte rödgrön så jag har en annan syn på mänskligheten förstås.

fredag 21 maj 2010

Mona nobbade Elias

Inte helt oväntat var inte Mona Sahlin intresserad av att debattera arbetsmarknadspolitik med "ungtuppen" Elias Giertz.
Det är trist tycker jag att etablerade politiker inte tar engagerade unga politiker på mer allvar. Självklart kan en partiledare inte ställa upp på debatter med alla som utmanar dem, men Elias är unik. Det är nog inte många utmaningar från andra 14-åringar som skulle ramla in och just detta har ju skakat om bloggosfären och andra media rätt rejält. Här kan du läsa vad som skrivs på bloggar runt omKnuff
Jag tror att Elias kommer att få sin debatt så småningom. Kanske inte mot Mona Sahlin eller någon annan av dagens partiledare. Elias är framtiden och bäva månde motståndarna.

Positivt om utförsäkrade

Det här kommer troligen inte vara den enda artikeln artikeln som vi kommer kunna läsa om människor som har fått en ny chans att komma tillbaka i någon form av arbete.
Nu börjar alliansens politik på allvar få genomslag för alla de människor som har riskerat att fastna i sjukskrivningar och förtidspension.
Detta är mycket positivt och glädjande för alla som fått en ny chans att rehabiliteras tillbaka till arbete. De som ännu inte är redo går tillbaka till sjukskrivning och ytterligare rehabilitering. Dessa människor får inte glömmas bort utan ska ha allt stöd som krävs för att kunna återvända eller leva sitt liv så drägligt som det bara är möjligt om sjukdomen inte går att komma till rätta med.
Vi kommer aldrig att lyckas till 100% och det kommer tyvärr fortfarande finnas människor som kommer i kläm. Inget system kan utformas fulländat. Så var det tidigare och så kommer det att fortsätta vara.
Det viktiga är att det finns ett hopp, att ingen blir övergiven. Slängd på soptippen som det så ofta blev med den tidigare regeringen.

Intressanta fakta


Jag har hittat en intressant faktakoll
Ibland är det svårt att veta vad som är sant och vad som är falskt i alla de uttalanden och påståenden som regnar ner från rikspolitiker.
Hur är det,,får tre miljoner människor höjd skatt med de rödgröna eller inte. Titta själva?

Är mer resurser svaret?

Mer resurser till skolan är det alltid svaret när vi efterfrågar en bättre skola? En skola som släpper ut ungdomar i vuxenlivet där de har alla chanser att förverkliga sina drömmar.
Nej inte alltid, utan det behövs andra medel för det än de rent ekonomiska.
Tidigare betyg, behöriga lärare, starkt ledarskap och en trygghet i att kunna gå i skolan utan att riskera trakasserier från kompisar eller ibland även från lärare är ofta en snabbare väg.

Ändå så sitter det i våra kommuner politiker som ropar efter mer pengar, flera lärare och mer av något rätt diffust. Vad man ska göra för pengarna vet man inte alltid för man har ingen omvärldsspaning.
Boken "Den orättvisa skolan" visar ganska tydligt att det inte finns någon forskning som beskriver sambandet mellan fler lärare och bättre resultat hos eleverna. Snarare är det så att några länder som har flest antal elever per lärare gör de bästa resultaten. Sydkorea är ett sånt exempel.

Men det är lite otäckt att som politiker uttrycka detta och därför fortsätter skolpolitiker be fullmäktige om mer resurser. Vad de ska göra med pengarna spelar inte så stor roll verkar det i bland.

Seved Monke bloggar bra om tidiga betyg och där kan du länka vidare till fler utmärkta bloggare

torsdag 20 maj 2010

Kejsaren är naken!

81 miljarder har RUT, nej inte hon som inte ska få finnas i en rödgrön värld utan RiksdagensUtredningsTjänst, och socialdepartementet räknat ut att införandet av 6-timmars arbetsdag skulle kosta.
81 miljarder,,smaka på det ett tag.
Enligt Vänsterpartiet ska alla få 25 procent mindre arbetstid, men lika mycket betalt. Det motsvarar en löneförhöjning med 33 procent per arbetade timme! Det låter ju för bra för att vara sant!!
Tyvärr är det också just det. Den rödgröna kejsaren är helt naken.

Eftersom man inte tillför några extra medel till tex skolan så ska detta alltså rymmas i befintlig budgetram
Om vi bara tittar på skolan så motsvarar detta arbetsinsatsen för drygt 18 000 grundskollärare, 20 000 anställda i förskolan och nästan 8000 gymnasielärare.
Ska dessa lärare plockas bort måste fler barn in i varje grupp och om man ska inte gör så utan bara kortar arbetstiden måste pengar tillföras, 18-20 miljarder kronor varje år bara för förskola, grundskola och gymnasium.
Detta bara för att genomföra 6 timmars arbetsdag för skolsektorn. Men vänsterpartiets förslag gäller inte bara skolsektorn, utan hela arbetsmarknaden med flera miljoner löntagare. Sjukvården kommer att drabbas på samma sätt samt alla landets industrier och småföretag.

81 miljarder kommer det att kosta stat, kommuner och landsting att genomföra vänsterns och Miljöpartiets förslag. Hur ska detta finansieras? Med kilometerskatt och höjt bensinpris?
Nej, kejsaren är naken

Elias vs Mona

Elias Giertz är bara 14 år och anses därför inte ha en aning om vad politik är. Åtminstone inte arbetsmarknadspolitik. Han är enligt en mängd tyckare inte torr bakom öronen och ska därför hålla tyst. Det tänker inte Elias göra för han tycker en hel del.
Nu har denna öronvåta unga mannen utmanat Mona Sahlin på en debatt om arbetsmarknadspolitik
Jag kan bara säga: Go for it, Elias!! Du har mitt absoluta stöd

Vem är vulgär egentligen?

Arbetarbladets kvinnliga ledarskribent tycker att Victoria är vulgär då hon sätter sig emot svensk tradition, svenska kyrkan och ärkebiskopen.
Var i ligger det vulgära att ta ett eget beslut tillsammans med sin blivande man? Att gå emot råd från ärkebiskopen och svenska kyrkan måste visa på en inre styrka och mod. Ingen har väl uppfattningen att Victoria är ett viljelöst fån utan snarare tvärtom. Den förklaring som hovet ger är i mina öron helt i linje med kronprinsessans syn på saker. Att hon skulle se sig själv som överlämnad från en man till en annan känns inte särskilt troligt. Hon är en ung kvinna med massor med skinn på näsan och Jennys försök att göra henne till ett våp känns pinsamt. Att inte gilla monarkin är en sak men att förlöjliga en stark ung kvinna med egen uppfattning om vad hon vill är bara vulgärt.

tisdag 11 maj 2010

Vem fan ska man kunna lita på??

Ett telefonsamtal gav mig en sådan rejäl käftsmäll att det kommer ta ett tag att komma på fötter igen.
Inte ett samtal som var otrevligt i ord direkt, utan i underton och anspelningar och framförallt fullständigt omöjligt att bemöta. Under resten av mitt liv kommer jag att få bära med mig dessa förtäckta anklagelser vare sig jag vill det eller inte.
De ord som har sagts till mig om min och min familjs stora betydelse har i nästa hus bytts ut mot något helt annat. Till människor som inte känner mig och som därför inte haft anledning att betvivla det som har sagts till dem, har jag framställts som något helt annat än det som har sagts till mig. Helt utan min vetskap har detta prat pågått och aldrig med en antydan om att det jag fick höra inte var riktigt sant, utan snarare tvärtom, det har sagts mig med eftertryck.
- Det ska du veta Ann-Cathrin, att jag verkligen uppskattar det du och din familj gör. Ni betyder mycket för mig.
Det var bara skitprat. Tomt skitprat. Eller så fick jag ta skit för något annat men det gör egentligen ingen skillnad. Sveket är enormt. Jag ger upp. Jag väljer att inte lita på någon längre och hur kul är det?

måndag 10 maj 2010

Hur olika vi ser det!

I en ledare på Arbetarbladet kan vi idag läsa om besvikelsen över att alliansregeringen inte slängde ut något smaskigt köttben till väljarna som svar på de rödgrönas valplattform. Det framgår tydligt att Kalle Olsson inte är nöjd med det regeringen gör men han vet inte riktigt hur han ska få till kritiken och därför avlossar han en hagelsvärm från höften. Alltid träffar han väl något hoppas Olsson, och skjuter sig själv i foten.

De 80 miljoner som regeringen har skickat ut i skattesänkningar, har enligt Olsson slitit sönder de allmänna trygghetssystemen och enbart räddat bankpalats. Konstigt nog så accepterar de rödgröna den största delen av de gjorda skattesänkningarna och därmed får väl de också ta åt sig av råsopen från Olsson. Han är dessutom mäkta missnöjd med att regeringen tar den kris som får fruktansvärda följder i Grekland och Storbritannien, på största allvar.
Han tror att detta är det bästa som har hänt regeringen. Menar han på allvar att Sverige leds av en regering som spelar rysk roulette med människors liv? Ju fler som dör i Aten, desto säkrare valvinst i Sverige?
En motbjudande ledare i en socialistisk tidning.

I Newsmill skriver Jeanette Bohman om Vänsterpartiets valplattform, eller den del i plattformen som handlar om sex-timmars arbetsdag. En mycket bra artikel som jag tycker att ni ska läsa.
Kanske Kalle Olsson ska ögna igenom den också och avgöra hur mycket vänsterpolitik de svenska trygghetssystemen klarar av.

Sahlin och antalet löntagare

I gårdagens debatt mellan Sahlin och Reinfeldt fick vi höra att Sverige har 7 miljoner löntagare. Det var Mona Sahlin som levererade denna nyhet. SCB menar att antalet löntagare är 4,5 miljoner och jag antar att detta är den korrekta siffran.
Om 7 miljoner vore den rätta summan skulle i princip hela Sverige vara syselsatt. Barn och pensionärer skulle i stor utsträckning vara arbetande. De rödgröna har haft fel förut och Mona Sahlin imponerar inte på mig som statsministerkandidat.
Hon borde kunna bättre än så här.

söndag 9 maj 2010

Bidrag vs leva på sin lön

Att det skiljer i människosyn mellan Alliansen och de rödgröna blev väldigt tydligt i kvällens duell i Agenda.
En ung man som har studerat på KTH i snart fem år och dragit på sig en halv miljon i studieskulder undrade hur han skulle ha möjlighet att betala tillbaka detta lån. Hans oro låg inte i att inte få ett jobb utan mer i att i ett rödgrönt Sverige få betala så hög skatt eftersom han skulle vara en av de som ska klämmas åt som höginkomsttagare.
Mona Sahlin svarade genast med att ungdomar måste hjälpas ut på arbetsmarknaden. Det är en av de inställningar som får mig att fasa för en rödgrön valvinst i höst.
Ingen i vårt land kan ta hand om sig själv, ungdomar måste ha massiva insatser från olika instanser för att överhuvudtaget klara sig.
Att denna unga man som satsat stora pengar på att få den utbildning han vill ha och som gör honom till en av många som bygger och bär Sverige, kommer att behöva en jobbcoach är inte särskilt troligt. Däremot kommer han att gynnas av en låg skatt, och det har han gjort sig förtjänt av.

Den ensamstående mamman ville Sahlin också hjälpa med att öka bidragen. Att 14-1500 kronor i minskad skatt varje månad har effekt fnös Sahlin bara åt. Hon menade att livet går i cykler och därför behöver människor stöd ibland och ibland inte. Därför är höjt barnbidrag och underhållsstöd mer träffsäkert!?
Att ges möjlighet att leva på sin lön ligger inte för Sahlin & Co.

Den kvinnliga pensionären som var ytterst kritisk till den höjda bensinskatten fick inte så mycket stöd från Sahlin. Hon skulle få sänkt skatt med ca 400 kronor så den dyrare bensinen var inga problem för henne!
När Reinfeldt påpekade att han sänkt skatten två gånger för pensionärerna kontrade Sahlin med att klyftorna ökat trots det.

Just det! Att pensionärerna har fått det bättre spelar ingen roll så länge någon annan grupp har fått det ännu bättre! Den fattige kan tillåtas bli fattigare i det socialistiska tänket om någon annan bara har fått det sämre så att klyftan har minskat.
De rödgröna bekämpar rikedom istället för fattigdom.


Mona Sahlin förlorade debatten i kväll. För Sveriges och svenskarnas skull hoppas jag innerligt att hon förlorar valet i höst

onsdag 5 maj 2010

Rykten och spekulationer,,,Bläääääää

Släpp en fis i Marma och alla i Skutskär känner till det inom loppet av en timma. Då börjar spekulationerna om vad jag har ätit, hur högt det lät och om den möjligen luktade.
Jag har på Facebook tidigare skrivit om ett projekt som formerar sig i mitt huvud och som jag är jättetänd på. Idag har jag skrivit att jag har träffat kommunarkitekten och näringslivschefen. Genast börjar någon hemsnickrare bland mina vänner att lägga ihop 1+1 och vips blev det 5. Aha!! Projekt plus möte med dessa två måste höra ihop!
Denna någon ringer till någon annan som ringer till en som sitter i bygg och miljö – alternativt ringer själv direkt- och frågar om detta kommer upp som ett ärende på bygg och miljönämnden!!?? Wedén kastar sig på telefonen och ringer först arkitekten som inte svarar, så han ringer vidare till näringslivschefen och frågar vad det är för projekt som han har ihop med folkpartiet!
Ni börjar förstå va?

Den här någon hade kunnat göra det enkelt för sig och pratat med mig först av allt. Wedén hade kunnat ringa till mig och frågat vad det handlade om. Skälet till att han inte gjorde det var att han inte trodde att jag skulle delge en annan politiker mitt projekt.
Men näringslivschefen hade gjort det??
- Ja för han är tjänsteman och måste svara om jag frågar, får jag till svar.

Så här fungerar det i den här kommunen. Det gissas, pusslas och spekuleras så förbannat att man bara ledsnar fullständigt och totalt.

Som information vill jag bara meddela att dessa två saker, projekt + möte, har inte ett enda dugg med varandra att göra! Inte ett endaste dugg. Jag visste inte ens att näringslivschefen skulle vara med på mötet idag.

Däremot kan den här typen av agerande göra att lusten fullständigt försvinner till att göra saker i Älvkarleby kommun.
Wedén menar att han som politiker måste hålla sig informerad! Att han ville veta om detta skulle komma som ett extra ärende på bygg och miljö nämnden! Men se då till att skaffa dig informationen där du är säker på att få den korrekt återgiven dvs så nära källan som det är möjligt. Källan i detta fall är jag.

Två statusuppdateringar på Facebook kan i vissa människors fantasi leda till ett extraärende på ett bygg och miljönämndssammanträde.

Jag tar mig för pannan och förbannar min egen naiva inställning. Ska jag vara tvungen att radera alla vänner från Älvkarleby kommun?

måndag 3 maj 2010

Spilld mjölk sa Östros

Det skiljer två miljarder i de rödgrönas och regeringens skatteuttag. De rödgröna accepterar alltså de skattesänkningar som de så hårt har kritiserat under en lång tid. Mona Sahlin står i Aktuelltstudion i en debatt med Fredrik Reinfeldt och hävdar att hon "inget kan göra" åt dessa skatter. Hon menar att höginkomsttagarna skulle inte klara så kraftiga skattehöjningar så hon är tvungen att skynda långsamt.
Då undrar ju jag som inte begriper så mycket för jag är ju ingen statsministerkandidat; Vill inte svenska folket se höjda skatter om de nu har röstat fram de rödgröna till att bilda regering med Mona Sahlin i spetsen? Det är ju Sahlin som kommer att bestämma om skatterna och hon kommer ju ha svenska folkets stöd!!
Vad är problemet?


Spilld mjölk står den smilande Östros och kallar de skattesänkningar som har givit sjuksköterskor, förskollärare, undersköterskor mfl 1700:- mer i månaden. En hel månadslön mer per år! Vilken avtalsrörelse kan syrrorna minnas som gav dem så stor löneökning? Detta kallar finansministerkandidaten Östros för spilld mjölk!!
Ändå är samme Östros beredd att fortsätta att betala för denna spillda mjölk trots att han och Sahlin kan sluta spilla ut mjölk över syrror, uskor, sotare och alla andra. De har ju makten och väljarnas stöd!! Låt dessa hädanefter nöja sig med sur grädde.

Att dessutom Sahlin inte har hängt med i debatterna runt skolan blir ju tydligt när ett av hennes skäl till att höja skatterna är fler lärare. Många studier pekar nämligen på att lösningen för svensk skola inte säkert, utan högst osäkert, är just fler lärare. Så hon vill höja skatten för att satsa på något som inte leder till förbättrade resultat i våra skolor. Halleluja!

Matchen mellan Sahlin och Reinfeldt i kvällens Aktuellt vanns av Reinfeldt. Game- set and match.

söndag 2 maj 2010

De rödgröna borde omvärldsspana

Nu har de rödgröna kommit på en smart grej för att göra det lönsamt att anställa unga människor. Problemet, för dem, är att detta infördes redan 2007 av alliansregeringen.
Med en något bättre omvärldsspaning och en bättre inställning till hur man hanterar sanningen skulle det kunna bli en riktigt spännande och rolig valrörelse.

Men istället får vi leva med en orealistisk överbudspolitik och osmakliga sånger i 1:ta maj-tågen. I Corren kan vi läsa om hur Mikael Wiehe hos socialdemokraterna sjunger "Vill du skära dem i bitar, och slå in dem i paket. Drömmer du om huvuden som ligger i en korg. Vill du sätta upp en galge på närmaste stora torg." Att det handlade om den borgerliga regeringen och den nyliberala politiken som attackerades gick inte att missförstå.
Moget eller hur!?

Mer till alla

Konfetti, löften och regn faller från skyn över oss människor och fram för allt är det de rödgröna som nu bullar upp inför en valrörelse som verkar bli mer än smakfull.
I Skutskär fick de stackars själarna som hade pallrat sig i väg till Folkets Hus lyssna till Tomas Östros som lovade pensionärerna kompensation för alla de år som Socialdemokraterna har snott dem på pengar. Ja han uttryckte sig väl inte riktigt så, men faktum är att sossarna aldrig har sänkt en skatt för landets pensionärer. Det vill de bara göra då de är i opposition.
RUT-avdraget ska bort för att finansiera sänkt arbetsgivaravgift så att det ska bli billigare att anställa folk. Och de jobben som RUT har fixat? Duger inte de? Är alla RUTor pigor?
Förmögenhetsskatten ska återinföras och det tjänar de riktigt rika på. Grattis alla ni med ett hus som gör att ni på pappret ser ut att äga mer än fyra miljoner om ni är ett par och två om du är singel.
Att det är de som snart ska gå i pension eller redan har gjort det som sitter med det största förmögenheterna och lägsta skulderna bekymrar inte sossar som är ute på överbudsresor.
Kommunerna som har gjort bra resultat i år ska få mer, man vet ju aldrig hur de ser ut nästa år. Infrastrukturen ska byggas ut, inte bara med alla de miljarder som regeringen satsar utan ännu mer så vi kan få höghastighetståg så fort som möjligt också.
Bostäder ska byggas enligt Lars Ohly. Massor med bostäder. Det finns ju några mörka år under vänsterstyret då det knappt byggdes bostäder alls, men nu är det dags.

Östros ja,,han har tydligen befunnit sig på en annan planet under ett antal år. Han är jätteupprörd över att Anders Borg inte redan 2006 kunde förutse att det skulle bli en global finanskris 2008 utan stod och lovade en massa jobb. Jobb som aldrig dök upp! Global finanskris? Massarbetslöshet? Klarat sig ganska bra ändå? Jamen va fan!! Lovat är lovat!

I Sandviken vill man göra slut med RUT och tror att en förbättrad a-kassa är svaret på ett bättre liv för alla.
Självklart ska sjuka ha en trygghet i sin vardag, men de ska också få ett kraftigt stöd så att de kan komma tillbaka ut i livet. Det fick de inte med den förra regeringen! Det vet jag mycket väl då jag satt gisslan i en Socialförsäkringsnämnd i Uppsala län. Det var vidrigt att se hur den socialdemokratiska ordförande förde sitt partis politik framåt och över de människor som slogs för sitt liv för att inte bli förtidspensionerade. Men nej då,,No mercy.
A-kassan är en omställningsförsäkring innan du får ett nytt jobb. Höjt tak och obligatoriskt för alla ställer jag mig helt bakom, men att gå till val på att folk ska ha råd att vara hemma med en hög ersättning istället för att satsa krutet på att få ut folk i arbete ställer jag aldrig upp på.
Så RÖR INTE RUT!! Hon ger arbete och trygghet till kvinnor. Vill sandvikenborna avskaffa ROT? Nehej då,,det är ju ett avdrag som gynnar männen. Och dessa män kallas inte för drängar inte!

De rödgröna har under denna 1:ta maj lovat reformer på 13-14 miljarder. Mer kommer kanske i morgon, måndag. Hur ska det betalas? Tja,,kilometerskatt som slår hårt på företagen med färre jobb som följd. Höjd bensinskatt som kommer göra det svårt att bo utanför storstäderna. Förmögenhetsskatt som flyttar kapital utomlands med färre jobb som följd och den skulle i störst utsträckning drabba vanliga människor vars fastigheter ökat i värde. Avskaffat RUT-avdrag som återigen gör de vita jobben svarta, som sätter kvinnor i en otrygg situation utan pension och sjukförsäkring.ROT-avdraget däremot ska byggas ut
Men alla kan ta ett friår, ligga i sängen och spotta i taket med en bra a-kassa eller med en bra sjukförsäkring men utebliven rehabilitering tillbaka.

Mer till alla, det är en destruktiv devis