måndag 30 augusti 2010

Nonsenspladder av Wennberg

Jag skrev en kommentar till Jennys ledare som av någon underlig anledning inte publicerades.
Då får jag väl blogga om den i stället.
Igår kväll skrev Jenny Wennberg två tweets på Twitter.
Klart godkänd insats av Jan Björklund. Om än sliriga svar om kärnkraften. Och en långt mer informativ utfrågning än den av Sahlin
Ordkunskapen var tramsig. Hur många medelsvensson kunde någon synonym på något av de tre orden? Knappast någon.


Jag twittrade tillbaka att det skulle bli intressant att läsa hennes ledare dagen efter, och det blev det ju också!
Där ger hon Björklund den ena råsopen efter den andre och kallar intervjun för nonsenspladder.
Trovärdigheten på Arbetarbladets ledarskribenter är zero. De pladdrar mest på tycker jag.

torsdag 26 augusti 2010

Sverigedemokrater, våldtäkter och sanningar

Kriminologen Jerzy Sarnecki skriver i dag på SvD idag om rapporten som Sverigedemokraterna har publicerat och som säger sig visa sanningen om våldtäkterna i landet.
Inte helt förvånande så sågar han rapporten utmed fotknölarna och ger den betyg F, dvs icke-godkänt.

SvD har gjort en faktakoll på påståendet att Sverige har drabbats av en våldtäktsvåg och ger påståendet rött ljus.

Martin Ezpeleta har ett inlägg i Aftonbladet där han byter ut ordet "muslimer" mot "arbetare" och då blir det ganska intressant.


Om Sverigedemokraterna vill tala sanning har ett bra inlägg som du kan läsahär och Emanuel Norén läser du här Hittade nu Zac's blogg och den var mycket läsvärd-

onsdag 25 augusti 2010

Ett barn mindre hemma

I morse körde jag ner näst äldsta sonen till Örebro. Han börjar på samhälls- och beteendevetarprogrammet och ska gå där i tre år.
Vi klev upp redan klockan fyra för att vara i Örebro till 08:30 då de öppnade kåren för att ta emot de som behöver ett akutboende.
En andra frukost på Donken i Enköping var vår enda paus och efter lite strul inne i Örebro som dock telefonens GPS redde ut, så var vi framme 08:45.

Tim fick dela bostad med en som redan är student och när vi kom fram så visade det sig att det innebar att han får ligga på en madrass på golvet i den här killens lilla studentrum! Förhoppningsvis är det inte för längre tid än en vecka eller två.

Ner på stan igen och jag gick upp till Stortorget där alla valstugorna stod. Hej hej till FP-isterna och sen ett återhållsamt farväl till Tim som tog bussen tillbaka till universitetet och jag gick ner till folkpartiets kansli där jag fick en fika ihop med ombudsmannen Madeleine.

På vägen hem hämtade jag upp det sista valmaterialet på expen i Uppsala och sen rullade jag mot Älvkarleby.

Det känns tomt med bara två barn boendes hemma när de för inte så länge sen var fyra. Detta är dilemmat med att ungarna växer. Fast det är väl bara att suga i sig. Tim kommer att ha en jäkligt bra utbildning i bagaget!

tisdag 24 augusti 2010

Förmögenhetsskatt är megadumt


Miljöpartiet har det inte så lätt i sitt rödgröna samarbete. Ett självvalt tillstånd så min asympatier har de inte. Efter friskolor och valfrihet i olika omsorgsformer har nu MP att ta ställning till den höjning av förmögenhetsskatten som de rödgröna aviserat.
Peter Eriksson svävar rejält på målet i intervjun i P1och vill inte ange hur man tänker sig att utforma skatten.
Klart är att redan 2008 började kapital att lämna landet inför en eventuell rödgrön valvinst i höst.
Kapital måste stanna i Sverige så att det kan arbeta. Beskattas kapitalet med följd att det flyttar utomlands, ja då har vi varken skatterna eller det arbetande kapitalet. Förmögenhetsskatt är megadumt.

måndag 23 augusti 2010

Heja Gudrun!

Det är inte ofta jag håller på Gudrun Schyman i en debatt, men i gårdagens Agenda mot Jimmy Åkesson var hon lysande.
Åkesson har inget intresse av att diskutera problemet med att våldtäkterna ökar och vad man ska göra för att komma till rätta med det. Han har som vanligt bara ett mål och det är att lägga skulden på invandrarna.
Det är en skymf mot alla de kvinnor som har utsatts för våldtäkt eller annat våld från en svensk man när Åkesson menar att en begränsad invandring är lösningen på problemet med våld mot kvinnor.

Om politiker menar allvar med att bekämpa en viss sorts brott måste de se på de som begår brotten som en grupp och inte urskilja vissa delar.
"Om vi inte har så många invandrare i Sverige så kan vi leva med det antal våldtäkter som begås då"
Och som vanligt så antyder Åkesson att alla muslimska män är talibaner vilket är en stor kränkning mot dessa män.
Det är lika fel som att tro att män från länder där kvinnorna utsätts för omskärelse, njuter av att öppna en kvinna. En stor majoritet av dessa män vill inte att kvinnan de gifter sig med ska vara omskuren för de finner sexakten motbjudande.

Män som anser sig ha rätten till en kvinnas kropp utan medgivande finns överallt och det är den problematiken som ska bekämpas, inte göra den till en kulturell fråga.
Heja dig Gudrun!

Vill inte de rödgröna vinna valet?


Vill inte de rödgröna vinna valet? Det är en i allra högsta grad relevant fråga när man blickar bakåt på vad denna valrörelse har handlat om.
Könsneutrala toaletter och butlers i tunnelbanan har Carin Jämtin, sosse i Stockholm, bidragit med, LO har en osmaklig affischkampanj som deras medlemmar tvingats bidra ekonomiskt till, oavsett vilket parti de själva röstar på och nu klämmer MP i med att de vill ha clowner på våra ålderdomshem.
Vänsterpartiet vill ersätta flyget med luftskepp och MP vill köra gods i tunnelbanan nattetid.
Skämtar de med oss eller vill de inte vinna valet? Eller tror de helt enket att svenska folket är så korkade att det går att komma med vad som helst utan att någon reagerar?
Folkpartiet brukar skällas för att vara ett parti med många och konstiga utspel, men denna valrörelse går priset för flest och knäppast utspel till det rödgröna laget. de får dela första priset i bästa samförstånd.

söndag 22 augusti 2010

Valaffischer med andra ögon




Det går att göra mycket roligt, och elakt, med valaffischer och här kan du se dem alla.
Valaffisch.se har gjort egna förslag på hur partierna kan föra ut sina budskap. Självklart visar jag bara upp de som jag gillar på min blogg, men du kan som sagt gå in på deras sida och titta på alla partier.
Mårtensson bloggar också om dessa valaffischer

lördag 21 augusti 2010

Uppfyllda och ouppfyllda löften

Läser i Arbetarbladets nättidning om löften som socialdemokraterna i Älvkarleby har infriat under mandatperioden.
Jag slås av vilka löften som infriats och vilka som inte har gjort det.
Den nya översiktsplanen kan knappast ses som ett infriat löte, utan ska nog ses som att kommunen äntligen har fått till den översiktsplan som oppositionen i allmänhet och moderaterna i synnerhet har tjatat om under många år.
Om jag inte missminner mig skulle vi ha gjort en ny ÖP i början på 2000-talet.
I och med att ÖP är på plats så skapas också fler tomter per automatik.

Rusten av Rotskärsskolan hamnar i samma fack som ÖP. Barn och utbildning får nu dessutom ett underskott på fem miljoner då de har försökt att budgetera kostnader för det löpande underhållet som investering. Sköts inte underhållet så blir det dyrt i slutänden.

Det som blir tydligt när man tittar på den lista som artikeln visar upp är att de löften som verkligen visar på en politisk vilja och förmåga inte har uppfyllts.

Tack vare en grupp föräldrar som skrev en skrivelse till nämnden och tack vare mig som inte tillät nämnden att bara lägga skrivelsen till handlingarna, så fick Marma en ny avdelning i den befintliga byggnaden. Någon ny förskola i Marma har det nog aldrig varit tal om utan det var ett präktigt valfläsk för att blidka Marmaborna.

Fler boendeplatser i demens- och psykvården är ett otroligt viktigt löfte där sossarna hade kunnat gå från ord till handling och de hade också kunnat räkna med stöd från oppositionen. Men den politiska viljan och förmågan saknades.

Att förbättra resultaten i grundskolan är också ett löfte som man måste koppla till aktiv handling, politiskt mod och vilja. Men det låter förstås bra.

Inget av de löften som givits gällande de så kallade kärnverksamheterna, förskola-skola-omsorg, har sossarna ens kommit i närheten av men det verkar inte bekymra Lars Skytt. Han är nöjd med att det viktigaste arbetet med att sjösätta en ny översiktsplan och få till nya tomter.

Vi får väl se om Älvkarlebyborna delar hans uppfattning.

torsdag 19 augusti 2010

Likhet inför Aftonbladet

Inför lagen är vi alla lika. Att vi inte är lika enligt Aftonbladet blir mer än tydligt när jag läser om de två socialdemokrater som köpt sex av två kvinnor och som sen utövat själva akten i en lägenhet som LO äger. De blir tagna på bar gärning av polisen och erkänner direkt.
Scenariot är det direkt motsatta fallet med Littorin med en avgörande skillnad,,dessa två män är inte nämnda vid namn. Vi vet inte ens vilka kommuner de kommer från trots att den ena mannen säger att han ska valarbeta för sossarna.
Han säger att det hela var en "fyllegrej" och får det att låta som om det inte riktigt gills då. Det blir mer som ett skämt liksom.

Att köpa sex av någon är idag olagligt och fördöms av en majoritet svenskar som omoraliskt och en kränkning av kvinnor. Under tiden som skriverierna om Littorin pågick visade inte oppositionen någon vidare pardon. Det ska bli mycket intressant att se var den här historien slutar. Kommer dessa män att tillåtas kampanja för sossarna i valet?

Det är skillnad på olika det är helt klart och hela den putsade fasaden hos LO och socialdemokrater har snart krackelerat ihop till en liten hög med damm.

onsdag 18 augusti 2010

Borde inte,,Kan inte låta bli

Jag vet!! Det är obra att tasksparka tillbaka på folk, men ibland är det svårt att låta bli,,så här kommer inte bara en utan två sparkar...

Stjäl inte min tid tack

Jag tvingade mig ur sängen i morse trots att hela jag skrek att det inte var läge att gå upp. Jag hade ett inbokat möte i Uppsala om Trasdockans dag klockan tio så det var bara att sätta sig på tåget.
Det är en lång dag i Uppsala som jag har framför mig, och därför har jag lovat att stå i valstugan mellan mina två möten med Rädda Barnen.
Morgonens möte var ett i raden sen i våras och jag och en tjej till har deltagit på alla. Däremot har närvaron varit mer än usel från de andra i gruppen.
Idag, en knapp månad före dagen, har man synpunkter på programmet i rätt stor omfattning och det börjar till och med diskuteras om vi ska byta dag. Jag har bokat, ringt, skrivit och engagerat mig i mycket stor utsträckning eftersom jag tidigt fick det uppdraget. Idag reste jag mig och lämnade mötet med en önskan om ett lycka till med dagen. Jag har mycket svårt att respektera människor som tar sig rätten att stjäla min tid och använda den som om den vore deras egna.

tisdag 17 augusti 2010

SSU, LO och S drar valrörelsen i skiten

Trots att valrörelsen ännu inte har kommit in i sin slutfas har vi kunnat läsa om det ena utspelet mer motbjudande än det andra.
LOs affischkampanj med grådaskiga, orakade ministrar var riktigt osmaklig och att den finansierades av en stor andel medlemmar som faktiskt röstar på någon av dessa partiledare gör den än mer osmaklig.
Sossarna har annonser som trumpetar ut rena lögner som bland annat att cancersjuka tvingas söka jobb.
Men idag läser vi på SSU i Malmös blogg det som hittills måste ses som det värsta vidriga övertramp som kan göras i ett civiliserat och demokratiskt samhälle.

Det finns en skärmdump på bloggen som visar meningen"Det här är inget annat än politisk pedofili." Den meningen är nu bortredigerad och då undrar man givetvis om någon ursäkt har förts fram!
Albin som tagit skärmdumpen bloggar mycket bra om händelsen.

Om deet ser ut som det gör i valrörelsen nu,,hur kommer det då att se ut när valdagen är riktigt nära? Jag hoppas att svenska folket verkligen visar att den här typen av valrörelse inte går hem i stugorna.

Grodorna hoppar i en jämn ström ut ur LO-borgen

Linda Bengtzing skriver i Expressen om hur hon blev avbokad från en spelning på LO-dagen i Gävle.
Grodorna hoppar nu i en jämn ström ut ur LO-borgen och det är just grodor. Vi talar inte om sakpolitik eller ideologi som skiljer sig från oss allianspolitiker, utan det är just grodor på lågvattennivå som även så kallat "vanligt" folk reagerar mot.

Det är en stor skillnad på en artist som ger sig ut på en valturné med ett parti och en artist som åtar sig enskilda spelningar. Att välja bort människor för deras politiska uppfattning, om den nu är väl känd vilken den knappast är i Lindas fall, är diskriminerande och svår att förstå. Att uppträda är ett jobb som vilket som helst och jag gissar att det inte är socialistiska kampsånger som framförs från scenen på LO-dagen. Med tanke på att så få som 58% av medlemmarna är socialister menar jag.

Vi bugar och bockar inför det idoga valarbete som LO med Wanja som härförare ägnar sig åt för alliansens räkning. Efter valet bör nog en rejäl rensning i de socialistiska leden göras.

måndag 16 augusti 2010

Låt RUT byta kön så accepterar sossarna henne


Det var länge sen jag har skrattat så mycket åt ett politiskt förslag som jag har gjort idag. Dagens DN-debatt måste gå till historien som det absolut bästa april-skämt som någonsin har levererats i augusti. Så de bägge sossarna lyckades ju med sin ena ambition åtminstone, att få mig och en stor del av svenska folket att skratta. När vi ska älska ska ingen politiker överhuvudtaget lägga sig i.
Fast jag är ju inte Stockholmare förstås, men vi utsocknes -jag är dock född på söder- brukar ju åka snålskjuts på storstadsborna ibland så vi kan väl få skratta åt deras korkade politiker.

Jag hade högläsning för maken här hemma och tårarna rann på oss bägge när vi insåg att dessa, i mina ögon, rätt seriösa politiker ser framför sig att Stockholmarnas dröm är att sitta som tjuren Ferdinand under korkeken. Denna dröm ska nu kunna gå i uppfyllelse med sossarnas TUT förslag. Tunnelbanenäratjänster.
RUT ska väck men byter hon kön och blir en butler är det ok. Birgitta Ohlsson FP, skaldade på sin Facebooksida så här; RUT har slagit ROT om sossarnas fot. För att råda medelklassbot de föreslår butlerkvot. Fyndigt


RUT-avdraget passar inte sossar, men byter RUT kön och blir en butler i stället,,ja då går det bra.

Om det reser 2,5 miljoner människor med SL varje dag,, hur många butlers går det då åt för att uträtta pendlarnas ärenden? 50 000 kanske? Hur ska de avlönas? Ska staten eller SL, dvs skattebetalarna göra det? WOW,,,det blir mycket landstingsvård som måste skippas för att få ihop de pengarna.
Ska resenärerna själva betala har ingen politiker med det hela att göra för då ska det finnas en intresserad entreprenör först.

Nej jag ser framför mig en bild från tiden med gamla Sovjet; Stockholmarna rör sig i en stor massa med ett dagisbarn i ena handen och en blå IKEA-kasse med smutsig tvätt i den andra. De försvinner in i tunnelbanans inre och kommer ut på andra sidan utan barn och kasse och går till sina jobb.
Allt medan Stockholmaren arbetar tas barn, smutstvätt och inköp om hand av SL-butlers inne i tunnelbanans djup.
Arbeta lilla du, så sköter staten resten.

Ja käre värld,,, bloggosfären är fylld av fantastiskt roliga inlägg och film från MUF om detta politiska utspel. Ett utspel som sossarnas valarbetare kommer att få svårt att gömma i tunnelbanans djup.
Tokmoderaten och Magnus Andersson är några fler exempel på bloggar.

Som ett tillägg kan jag bara konstatera att ledaren i Arbetarbladet är mild i sin kritik. Visst kallar hon det korkat men hur hade det låtit om förslaget kommit från Maud Olofsson!?

söndag 15 augusti 2010

Låt ungdomarna ta plats

Folkpartiet har länge kämpat för att få med Älvkarlebys ungdomar och utforma en bra kommun utifrån deras önskemål och tankar. Vi har bekymrat sett hur vi medelålders och pensionsmässiga politiker har lagt pannan i djupa veck och kommit med olika mindre genomtänkta förslag på hur vi tror att ungdomar vill ha det. Inte många förslag har fallit särskilt väl ut.

Det ungdomsnätverk som i vintras kom till, mycket tack vare kyrkan, känner inte kommunfullmäktiges ordförande tillika ordförande i kultur- och fritid till. Ett nätverk som tror sig ha fått inflytande i politiken men som politiken inte ens känner till blir ganska tandlöst. Vi borde bjuda in dem till kommunfullmäktige så att de får presentera sig och sen måste de få en bred kanal rakt in i politiken på samma vis som vi har handikapp- och pensionärsråd.
Folkpartiet kommer, om vi får tillräckligt stort stöd i valet, att lyfta ungdomsfrågorna på allvar. Vi kommer att starta ett ungdomsråd och vi kommer att ge utrymme även till de ungdomar som inte är föreningsaktiva.
Vår vision är att ihop med ett aktivitetshus skapa en skatepark och en streetbasketplan i centrala Skutskär. Kanske det också ska finnas en legal grafittivägg.

De pengar som kommunen varje år lägger ner på att sanera klotter och laga förstörda saker lägger vi i en pott och om det blir pengar över kan de användas till saker eller aktiviteter för kommunens unga.
Tar inte vi ungdomarna på allvar och inser att vi inte är bäst på att tänka ut hur de vill forma sin fritid kommer vi att ligga risigt till när vi hamnar på Östangård eller Tallmon och är beroende av att de ska ta hand om oss på ett bra sätt.

Utemiljön på våra förskolor

Folkpartiet i Älvkarleby har sedan 2002 i olika sammanhang påtalat vikten av att göra utemiljön i skolan och framförallt i förskolan säker och inbjudande till lek och rörelse.
Jag har nu besökt de flesta av kommunens förskolor och kan konstatera att utemiljön inte är något som ses som en viktig del i verksamheten. De flesta gårdar är mycket små och ger inte utrymme för spring eller att några barn ska kunna dra sig undan och leka ifred. Andelen bar himmel är på nästan samtliga gårdar otroligt stor och på de flesta tvingas barnen att vistas i gassande sol om de vill använda de fasta lekredskap som finns. I stället för att låta gungor och sandlådor skyddas av skuggande trädkronor står lekredskapen helt oskyddade med endast en lyktstolpe som skydd mot solen. På några förskolor har träd huggits ner trots personalens protester men på en förskola har personalen lyckats rädda några träd som skänker skön svalka på en för övrigt trädlös gård.
1997 kom Patrik Grahns forskningsrapport ”Ute på dagis” där han fastslog att en stimulerande utemiljö ger barn större koncentrationsförmåga, bättre motorik och lägre sjukfrånvaro. Denna rapport ledde till ett stort projekt, SPRING -Skugga Pedagogik Rörelse I Natur o Gårdsmiljö- som har genomförts i Nynäshamns kommun och som bygger på en undersökning där UV-strålning och steg per minut mättes på barnen. Där tar de barnen och hälsa på stort allvar och utformar utemiljön utifrån barnens behov, hälsa och säkerhet.

Vi vet att barn som utsätts för stor UV-strålning löper större risk att senare i livet drabbas av cancer och vi vet också att barn som inte rör på sig får ökad risk för övervikt och fetma. Barn som leker på en inspirerande förskolegård har lättare att koncentrera sig och större gårdar med flera barn än de egna kompisarna på avdelningen ger större träning i att komma överens och att tex dela på de lekredskap som finns.
Utemiljön på flera av Älvkarlebys förskolor är platta, solbelysta små tårtbitar och på flera av avdelningarna väljer personalen att ta med sig barnen ut i skogen för att de ska få möjlighet att stoja och leka i spännande och skuggig miljö.
Det är bra för det visar att vi har personal på våra förskolor som gör det bästa av en ganska omöjlig situation, men så ska vi inte ha det. Personal ska fortsätta att gå ut i skogen med sina barn och när det inte av olika skäl går ska de kunna tryggt låta barnen leka på en skuggig och inspirerande gård.

Ska Älvkarleby leva upp till målet att skapa en god folkhälsa i kommunen så måste vi börja med våra yngsta invånare.

Folkpartiet i Älvkarleby går till val på att Naturskolan tillsammans med de utegrupper som finns på förskolorna omgående ska få i uppdrag att ta fram ett åtgärdsprogram för kommunens förskolor för hur utemiljön ska kunna utformas för att minska UV-strålningen och öka rörelse och inspirerande lek.

lördag 7 augusti 2010

Idrott och politik hör ihop i Älvkarleby


I helgen är det Älvkarleby marknad. En trevlig och lagom stor marknad som drar mycket folk långt utanför kommunens gräns. Vädret idag, lördag, får anses vara ett perfekt marknadsväder. Mulet men varmt, ingen blåst och bara lite duggregn under en kort stund.
Knallarna hade de vanliga marknadsstånden och det blandas ordentligt med rent krimskrams och kvalitetssaker.

Det som däremot var helt nytt för i år, och som inte funnits på marknaden de senaste 10-15 åren var ett politiskt tält. Socialdemokraterna hade laddat upp med ballonger, godis och information som de glatt delade ut till förbipasserande.


Vi är flera partier som har legat på ÄIK -Älvkarleby idrottsklubb- om att få delta på marknaden men vi har konsekvent fått nobben. Politik och marknad hör inte ihop. Punkt.

För två år sedan frågade kristdemokraten om hon möjligen kunde få sälja KD-lotter i sitt egna virkgarnstält. Jodå,,Det skulle gå bra bara hon inte pratade politik.

När jag ringer marknadsgeneralen och frågar hur detta är möjligt och ber att S-tältet inte ska få stå uppe på söndagen blir han nästan oförskämd mot mig. Dels får jag reda på att jag har pratat med fel person när jag har ställt frågan och dels får jag veta att KD inte fick prata politik för att det inte var valår då??
Ehh,,,Och hur tänker du då??

OM jag nu skulle ha talat med fel person, om nu den som jag talade med inte visste ett dugg om policys och så TROTS att han varit huvudfigur i marknaden under en massa år, varför visste inte han att han var fel person och hänvisade mig till rätt?

OM nu den policy som har funnits i en massa år, även valår, plötsligt upphävs, varför kontaktar man då inte de som har drabbats negativt av policyn? Varför mailar man inte bara ut till partierna att nu är ni välkomna att finnas med på marknaden?

Självklart vet det (S)tora partiet om vad som har gällt under alla år, så vilken påtryckning de har använt sig av vet inte jag.

Det är så urtypiskt för Älvkarleby kommun detta. Sossarna gör som de vill och vi andra kan inte göra ett dugg åt det mer än att stå bredvid och gnissla tänder.
Det som är särskilt trist och lortigt i det här är att en idrottsklubb i kommunen spelar med i ett politiskt spel.
Om nu den man som har varit general för marknaden i 20 år inte känner till den policy som jag tror - jag vet inte säkert årtalet- infördes under hans ledning och hävdar att den inte funnits är det illa.
Än mer illa är det att han snäser av mig och hävdar att det är demokrati att låta ett enda parti stå kvar på marknaden, när jag ber honom att låta S plocka ner sitt tält.

Jag gjorde min egen demonstration över beslutet och tog på mig min vackra folkpartijacka och kampanjade på så vis. Men det gjorde jag förstås innan jag visste att det var ok att kampanja organiserat i ett tält.

Det luktar illa om vår kommun igen och den här gången är det inte Skutskärsverken

fredag 6 augusti 2010

Jag har blivit med en katt till


Nero är en 20 veckor gammal kattpojke. Pappa är Maine Coon och mamma är hälften Maine Coon och hälften norsk skogskatt.

Han flyttade hem till oss igår för han hade inte haft det så bra i den familj som först köpte honom. Hans mamma tyckte att när grabben nu har flyttat hemifrån, då har han inget här mer att göra! Frääääs

Neros gammelmatte och jag lärde känna varandra i Norrtälje för massa år sen och nu är vi vänner på Facebook. Så när hon la ut en fråga om att bli med katt nappade jag direkt. Jag har länge velat ha en Maine Coon så det här var verkligen en möjlighet. Maken hoppade inte högt av glädje direkt men han har ju redan sina två katter som inte bryr sig särskilt mycket om mig direkt.
Nej, den här katten ville JAG ha och vi visste nog båda att jag inte skulle vika mig. Annars brukar jag faktiskt ge med mig rätt ofta om det är något som känns helt galet för maken. Inte den här gången dock.

Nero, som då kallades Morris eller katten eller så, kom alltså hit och blev genast ett intressant objekt för våra två leonberger. Men de fattade att den här unge mannen inte var så lättflörtad så de vek undan när Nero fräste och försökte se stor ut.

Han tillbringade hela kvällen på min mage eller i min famn och när det var sovdags la han sig så självklart bredvid mig i sängen. Han visade tydligt att han gillade mig och mina smekande händer.
Klockan sex vaknar jag av att yngste sonen som hade tältat med kompisar en bit bort kom hem och ställde sig i duschen. Nero var borta ur sängen och jag började leta. Och leta. Och leta. Jag fräste som en katta åt bägge sönerna när de började sväva på målet om möjligen Nero hade kunnat smita ut när de gick ut och in under natten.
Paniken började pyra men förnuftet sa att förmodligen har han bara gömt sig någonstans.

Mycket riktigt,,efter en lång stund hittar maken Nero under en hög hylla i skafferiet. Jag visste att han kunde komma ut eftersom han hade kommit in men det var lite pill att få ut honom.

Nu stryker han runt våra ben och ber hundarna om lite hjälp med att tvätta pälsen. Något som Frasse mer än gärna hjälper till med. Dom där kommer att bli polare!