måndag 9 juni 2014

Är du beredd att betala priset för att få röra om i grytan?

Sveriges ekonomi går bra och Sverige med sin alliansledda regering framhålls som goda exempel på hur ett land ska skötas ur ett ekonomiskt perspektiv. Vi toppar flera av de listor som är bra att toppa och medborgarna känner tillförsikt inför sin egen situation och lönar regeringen med att dra vänsterut.
Eller ut på den yttersta högerkanten till och med. Den som är så blå att den sluter cirkeln med den yttersta vänstern.
Widar Andersson skriver i en ledare i Folkbladet
Ur ett (mass)psykologiskt perspektiv är det nog snarare så att många väljare tar ett tillstånd av "ordning och reda och löning på freda`" för givet. Utifrån denna trygga och stabila plattform vill, vad det tycks ett växande antal väljare ta del av plusmenyerna ute på kanterna.
 Allt annat lika men utan invandrare, utan företagsvinster eller utan kärnkraft. Typ.

Jag läser ofta Widar och håller förvånandsvärt ofta med honom i det han skriver. Den här gången har han nog slagit huvuvdet rakt på spiken. Tyvärr.
Det kan vara så att svenska folket vaknar upp till ett Sverige den 15 september som helt saknar den stabilitet som svensken har vant sig vid, och känt stor trygghet av. Den 15 september är det försent att ångra sig och vi har fyra år av politisk och ekonomisk instabilitet framför oss. Jag undrar om det inte är ett lite väl högt pris för att få glädjen att röra om och ruska etablissemanget.

Det kan vara så som Widar skriver att människor vill ha allt annat lika men vill toppa med lite extra allt. Som om de inte riktigt är med på att det är alliansregeringen, med moderaterna och Anders Borg, som har gjort det möjligt för Sverige att vara ett stabilt land med god ekonomi. Ett land som trots allt har klarat en riktigt rejäl kris för världsekonomin. Det är folket säkert medvetna om, men många verkar tänka att så här har det väl alltid varit och detta hade i princip vilken regering som helst fixat.

FI verkar locka väljare för att de är så "extra allt" De har en helt ny politisk image som kittlar väljarna och de är så trötta på slipsnissar att de kan tänka sig att lägga sin röst på ett rosa fluffparti bara för att "röra om" bland gubbarna.
Expressen skriver i en ledare Och visst är FI ett vänsterparti - vänsterfeministpopulistiskt. Ordet prioritera verkar inte finnas i vokabulären. Man vill ha välfärd ultra deluxe magnum.

SD är FIs motpol rent politiskt sett men lockar väljare på ungefär samma sätt, folk vill röra om i grytan. Efter förra valet träffade jag en ung kille som hade röstat på SD av just det skälet. 2014 tänker han rösta på C för som han sa " Nu vet jag ju vad SD står för"
Att lägga sin röst för att den ska agera omrörare kan komma att försätta Sverige i en så djup kris att det kommer att kräva många stålbad innan vi kommer på fötter igen.
SD har också mycket fluff i sitt principprogram men det är inte rosa. Det är brunt. I alla sammanhang klämmer de in att det är invandrarnas fel och att minskad invandring ska bekosta det, och det, och det, och det,,,ja ni fattar va?
Ett exempel från texten om skolan En ansvarslös invandringspolitik har lett till stora påfrestningar som i kombination med den fria etableringsrätten av friskolor skapat en splittrad skola där kvaliteten varierar kraftigt från skola till skola.Invandrare och friskolor är orsaken till resultaten i skolan.

Det finns mycket att säga om SD men jag nöjer mig med att om en vill pigga upp den trötta, tråkiga politiken med en kraftig spark i baken på de etablerade partierna så kommer det att bli en rejäl käftsmäll till det svenska folket.
FI har ett hjärta i sin politik som är tilltalande i vissa frågor men en fullständigt ekonomisk katastrof som kommer att få fluffet att helt försvinna.
SD saknar fullständigt hjärta och kommer att försätta Sverige och dess folk i ett ekonomiskt gyttjehål som ihop med gyttjan är fyllt med hat. Inte bara mot invandrare utan mot alla som de definierar som avvikare i någon form

Att välja bort en regering som har gjort ett fantastiskt jobb under en stor ekonomisk kris som har drabbat många andra länder på ett dramatiskt sätt, känns ganska märkligt.
Regeringar som missköter sitt uppdrag och försätter sitt folk i svåra situationer ska inte få fortsatt förtroende, men det är inte läget i Sverige just nu.
Självklart finns det en hel del saker som borde gjorts annorlunda och saker som inte borde gjorts alls. Ingen ska tro att jag är helt blind för regeringens tillkortakommanden på olika punkter vad gäller arbetsmarknaden, vården, skolan, jämställdheten eller integrationen. Det finns saker att jobba vidare på varje dag och den regering som gör allt rätt finns inte.

En rödgrön regering kommer att höja ett flertalet skatter det vet vi. Vilka och hur mycket är dock osäkert

Det vi kan se av denna tabell är att det kommer att bli dyrare att anställa ungdomar. Något annat får vi inte veta förrän efter valet. Det innebär att svenska folket ska köpa grisen i säcken och hoppas på det bästa. Svenska folket ska också hoppas på att de rödgröna kommer överens och att Miljöpartiet inte sänker Sverige totalt med sin politik. Den är ett hot mot vår ekonomi, jobben och därmed även våra pensionärer.

De rödgröna partierna gör ett mycket gott jobb som opposition, låt de förbli en nagel i ögat när alliansregeringen verkar ha tappat luften. Låt FI jaga regeringen i de feministiska frågorna från läktarplats och låt SD förpassas ut och bort från allt inflytande.

Det kan kännas bra att få röra om i en gryta som har blivit lite tråkig i smaken även om den mättar gott. Risken är att kryddningen bränner hål i botten att all soppa rinner ut och folket måste börja kriga med varandra för att få en slurk att mätta sig med

1 kommentar:

  1. låt SD förpassas ut och bort från allt inflytande???

    DREAM ON!

    SvaraRadera