torsdag 11 juni 2009

Jackpott för Folkpartiet i Uppsala

Nu rör det sig rejält i folkpartipolitiken. Efter ett mycket lyckat Europaparlamentsval som var en viktig mätare för Folkpartiet inför valet 2010, får det också effekter på politiken i Uppsala län.
Cecilia Wikström,
som sitter på ett riksdagsmandat från Uppsala län, kom in i parlamentet på det nya mandat som Folkpartiet vann i söndags. Hon byter nu sin riksdagsplats mot en parlamentsplats och ersätts i riksdagen av Erik Ullenhag.
Att Erik nu tar plats på riksdagsbänken innebär inte att han kommer att lämna sitt uppdrag som partisekreterare för Folkpartiet utan han kommer att kombinera dessa två tunga uppdrag.
För länsförbundet i Uppsala innebär Eriks återgång till rikspolitiken att vi får tillbaka honom som ordförande och det känns jättebra. Att gå in i en valrörelse för riks- kommun och landstingsvalet med folkpartiets partisekreterare som ordförande i länsförbundet blir riktigt spännande. Cecilia till Bryssel och Erik till Uppsala, det kallar jag jackpott!

Nyhetsrapporteringen har mycket handlat om att Lars Leijonborg har beslutat sig för att gå vidare i livet och lämna politiken efter drygt 40 år och 20 valrörelser. Lars har gjort ett fantastiskt bra arbete som högskole- och forskningsminister och då tänker jag förstås närmast på det viktiga EES-avtal som han nyligen rodde i land.
Det har redan börjat spekuleras om hans efterträdare bland bloggare runt om. En kandidat som flera talar om är andre vice ordförande och kommunalråd i Göteborg, Helene Odenjung. Det vore ett mycket bra val tycker jag, även om hon inte sitter i riksdagen. Det ska bli spännande att se vem det blir.

Lars Leijonborg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar