söndag 25 april 2010

En lott i livets lotteriDet handlar om tur eller otur. Har du tur föds du i ett land där du kan få växa upp under trygga formen. Du får den mat du behöver för att växa och hålla dig frisk, och de kläder du behöver för att hålla dig varm.
Det är förbjudet att slå dig och du har rätt att gå i skola. Din väg till skolan är inte minerad så du tar ingen risk att dö eller mista ett ben på din väg till skolan.
Du riskerar inte att bli såld av dina föräldrar då de tror att de gör dig en tjänst och hjälper dig till ett bättre liv och att du ska få ett arbete. Att de säljer dig till någon som kommer att utnyttja dig till att arbeta i sexbranschen tror jag inte att de vet om.

Miljoner med barn har inte den turen utan de föds i ett land där allt det ovan beskrivna är tvärtom.

Därför är Rädda Barnens arbete så otroligt viktigt! Att arbeta för att barn ska få rätt att gå skolan och att vägen dit är säker, att arbeta för att barn inte ska användas i sexindustrin och att arbeta för att barn inte ska utsättas för våld av sina föräldrar eller någon annan vuxen är ett arbete som kräver stöd från oss alla som hade turen.
Bli månadsgivare till Rädda Barnen och bli gärna medlem.
Barnen i vår värld behöver dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar