torsdag 19 mars 2009

Rävspel och arrogans kräver förändring

Ibland blir jag bara så djävla trött på andra politiker. Jag gillar inte rävspel och förstår inte hur vissa tror att de faktiskt ska klara sig undan avslöjande.

Som ledamot i Länshandikapprådet har jag legat på att vi i en skrivelse till Upplands Lokaltrafik ska kräva att de slår igång de automatiska högtalarutropen som sovande passagerare har fått tyst på.
Före jul kom en kopia på skrivelsen som gått iväg. Efter tre sammanträden hade jag nått fram :-)
För att förstärka kravet skrev jag en skrivelse till vår kommunstyrelse och uppmanade dem att göra en liknande skrivelse. Min uppmaning stannade i KsAu då vårt kommunalråd inte tyckte det var Ks sak.
Eftersom FP inte har plats i Ks bad jag en annan politiker bevaka skrivelsen och yrka på att den skulle upp i Ks och bifallas. Sen hörde jag inget mer från honom och eftersom UL beslutade att återinföra utropen så lät jag saken bero.
När nu protokollet från senaste KS dyker upp ser jag till min förvåning att Kommunens Väl, det lokala partiet, hade gjort frågan till sin egen och lämnat en egen skrivelse till KS!

Dessutom kunde jag läsa i den tidning som går ut till de olika handikappföreningar att en ombudsman tillsammans med en ordförande anser att det är de som genom insändare har förmått UL att ändra inställning. Jag tror att det är Länshandikapprådets skrivelse som tillsammans med välformulerade insändare har fått UL att ändra sig. Tyvärr var inte den politiska insatsen omnämnd med ens en bisats i tidningen. Äras de som äras bör.

Det sista ärendet i KS protokoll som FP var inblandade i var en motion om att använda Folkets Hus i Skutskär bättre genom att flytta kommunfullmäktiges sammanträden dit. Som man har gjort i tex Heby och lyft FH rejält.
Efter samtal med några i FH's styrelse framkommer att ingen från kommunen har varit i kontakt med styrelsen och diskuterat motionen. Ändå så skriver kultur och fitidsordförande att det krävs stora investeringar för att möjliggöra det FP föreslår och därför ska motionen avslås.
Hur vet hon det? Varför har ingen kontakt tagits med FH och varför får inte en grupp titta på förslaget innan man tar ställning?

Jag vet svaret tyvärr. Den politiska ledningen i Älvkarleby kommun saknar fullständigt visioner och tro på framtiden. "Vi kan och vet bäst" är deras motto och därför behöver ingen annan tillfrågas i olika frågor.
Några politiker spelar räv och andra orkar/vill inte spela alls. Vi har en tredje medglidargrupp i kommunen, men de bryr jag mig inte om idag.

Politiken i Älvkarleby behöver FÖRÄNDRING

8 kommentarer:

 1. Jag vet vad de vet bäst om, att sitta i fika rummet och byta recept... Eller väsa pennor kanske, de har ja ingen anning om men det trodde jag de gjorde när jag var yngre..

  SvaraRadera
 2. Kanske den unga Annica inte hade helt fel *S*
  Jag tycker det är kul att du kommenterar mina inlägg som tar upp den kommunala politiken. Det kanske är dags för dig att titta närmare på vad det handlar om?

  SvaraRadera
 3. Det finns ett intresse för politik som ligger i bakhuvudet eller göra förändringar i samhället. Men kanske samma sak? vad vet jag.. Av mamma och pappa och andra släktingar har jag hört sen jag var liten du kommer bli politiker eller något sådant. Men jag svarar alltid jag är alltid arg eller har någon åsikt om dem vet inte om jag vill bli en sådan. Men vem vet, för tillfället hittar jag inget riktigt parti jag tycker om. fast var ett tag sen jag läste om de olika. Kanske starta något eget parti i framtiden vem vet.. Kanske marmaparti haha nee skämt och sido men finns mycket man kan diskutera..

  SvaraRadera
 4. Ja det är nog samma sak. Det finns sätt att kanalisera sin ilska så att den blir konstruktiv istället för att bara irritera. Är du inte arg eller har en åsikt så kan du lika gärna ägna dig åt...Tja, frimärkssamlande. Det skulle vara roligt att prata med dig om det du funderar över.

  SvaraRadera
 5. Haha ;) Jo det skulle vara skoj att höra vad du tycker med om mina åsiker osv..

  SvaraRadera
 6. Kommer du med till Sågarbo på Earth Hour? Det är iofs inte partipolitiskt, men ändå.
  Du vet var jag finns. Jag är oftast hemma om jag inte sitter på någon akut förstås ;-)

  SvaraRadera
 7. lyssnade av ditt medelenade och funderar skarpt på det, men vet inte än om jag jobbar eller inte ska försöka ta reda på det i helgen hade jag tänkt.. JO vi får ta nån dag och prata.. Testa den här http://www.bloggparti.se/ lite skoj.. :)

  SvaraRadera
 8. Fattade inte hur den där länken funkade!? Det där är inte min starka sida måste jag erkänna. Hoppas verkligen att du inte jobbar.. Lotta och Sören är förstås också välkomna.

  SvaraRadera