fredag 6 februari 2009

Folkpartiet visar vägen

Folkpartiet kräver röstning om euron (metro.se)
Det är glädjande att Folkpartiet är villiga att visa vägen i fler än en fråga dessa dagar. Det är hög tid att låta svenska folket återigen ta ställning till om vi ska införa Euro som valuta eller ej. I och för sig tycker jag inte att det är en fråga att folkomrösta om överhuvudtaget. Vi har beslutat att gå med i EU och då är ett medlemskap i den monetära unionen en naturlig följd av det beslutet. Som medlem använder man Euro som valuta. Lite typiskt svenskt kanske att alltid ha en egen lösning på en gemensam fråga.

Expressen försökte få det att framstå som om Maud Olofsson tvingats av Jan Björklund till eftergiften runt energiuppgörelsen. http://www.expressen.se/Nyheter/1.1456894/hemliga-spelet-bakom-karnkraftsuppgorelsenSom om Centern låter sig ledas runt av ett annat regeringsparti och att detta dessutom leder till att flera riksdagsledamöter faller i gråt. Nja...Tillåt mig tvivla på sanningshalten i Expressens artikel.
Maud Olofsson har då givit ett tuffare intryck än att låta sig tvingas till något hon och hennes parti inte tror på, av Björklund från Skene.
Jag tycker att det är bra att regeringen äntligen har satt ner foten i energifrågan och det ska bli intressant att se hur Mona Sahlin ska lyckas övertyga sina LO-väljare att rösta på henne och hennes kamrater 2010.

Nu har jag bara en förhoppning kvar, ja kanske det är några fler, och det är att regeringen ska göra om den hemska LAS.
Den är tänkt att hindra människor att ramla ur systemet på grund av en skrupelfri arbetsgivare. Sanningen är väl att den hindrar människor från att komma in! Det spelar ingen roll hur duktig och engagerad jag är på en arbetsplats som tex timvikarie. Jag kommer inte in. Jag blir alltid förbigådd av någon som har arbetat längre än mig även om jag gör ett tio gånger så bra jobb.
LAS och deltidsregeln är två riktigt stora misslyckanden. LAS ligger den förra regeringen bakom och deltidsregeln kan vi tacka nuvarande regeringen för.
Jag väntade att FP skulle våga stå upp mot LAS på vårt förra landsmöte men vi fegade ur i sista stund. Trist och svagt.

Euron, kärnkraften och LAS är tre områden där jag gärna säger; Ja, det är mitt parti som har varit aktiva och fått en förändring till stånd.

1 kommentar:

  1. Tjena!
    Du har en Award att hämta på min sida..

    SvaraRadera