måndag 9 november 2009

Berlinmuren, gränser och svenskhet

Idag är det 20 år sedan Berlinmuren föll och kommunismen tog ett långt steg bakåt.
Det är rätt svårt för oss som aldrig har levt under liknande förhållanden att på allvar sätta oss in i vad det betyder att vara inlåst i sitt land.
Det finns de som ropar efter att Sverige ska stänga sina gränser för invandrare. Jag undrar om de verkligen inser vad "stängda gränser" faktiskt betyder. Ska det inte gå att komma in, är det inte orimligt att tänka sig att det inte heller ska gå att komma ut. Men så tänker förstås inte brunskjortorna. Nej vi från det högt stående landet Sverige ska självklart få resa ut i världen. Vi ska kunna fortsätta med att resa vart vi vill. Vi får supa och svina och vi får kräva att hotellen och restaurangerna ska servera svenskt kaffe. Knäckebröd och Kalles kaviar ska finnas tillgängligt i butikerna och vill vi skråla nubbevisor ska det gillas av alla som sitter runt omkring.
Reser vi bort för att slippa julstök och snö räknar vi ändå med att det ska bli så likt en svensk jul som det bara kan. Ja inte snö och stök förstås, men annars. Lite sill, skinka och nubbe vill vi ju ändå ha.
Är vi borta i fjärran land på midsommarafton så är det väl inte så konstigt att hotellet ställer upp en midsommarstång så att personalen förundrade kan titta på när vi sjunger "Små grodorna" och glatt skuttar runt stången. En del är ju förstås fulla och har svårt att skutta utan att ramla omkull, men va fan,,,Det hör ju till och en sup eller två gör ju bara att man kommer i stämning!
Är vi bortresta vid kräftpremiären så är det klart att vi ska få chans att sätta på oss våra käcka hattar och surpla, smaska och skrålande sjunga våra svenska nationalsånger som "Helan går" tex. Att kineserna tycker att vi är äckliga och konstiga som äter sumpdjur bryr väl inte vi oss i. Vi står ju högre än kineserna. Åtminstone om man räknar oss i centimetrar. Att kineserna ägnade sig åt avancerad läkekonst långt innan vi hade ens kommit på att man kunde åderlåta eller dra sjuklingar genom trädstammar måste väl handla mer om tur eller....?
Att vi svenskar åker utomlands och super, svinar köper prostituerade och tittar inte så noga efter om det är barn, pojkar, flickor eller kvinnor är väl ok. Det är ju semester för fan! Våra ungdomar reser iväg och super skallen av sig medan de ägnar sig helt öppet åt fullständiga sexorgier och det verkar inte höjas så många röster mot det. Däremot ska gränserna stängas för att hindra utlänningar att komma in i vårt land. De tar våra jobb och våldtar våra kvinnor. Att köpa en elvaårig pojke eller flicka i Kenya, Vietnam eller var som helst är mer att betrakta som bistånd. Eller hur....? Att ta hit Moldaviska kvinnor och sälja dem som sexslavar är väl som vilken business som helst. Eller hur...?

Nu gick jag igång riktigt rejält märker jag. Inlägget började med Berlinmurens och kommunismens fall och slutade med en ironisk spegling över de svenskar som inte ser hur bilden av oss svenskar kan ses ur andras ögon.
Ibland är jag less på att vara svensk och det vill jag inte vara. Men jag anser att brunskjortor som Sverigedemokrater och andra har snott vår flagga, vår nationalsång och vår kultur. Ge mig för fan mitt land tillbaka!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar