tisdag 24 november 2009

Politik är inte alltid vacker

Efter först tre dagar i soffan framför tv och dator för att kunna följa folkpartiets landsmöte nere i Växjö och sen två dagar landstingsfullmäktige och avhandlande av budget så är jag ganska mör. För att inte tala om tom i huvudet.
Jag är ändå inte så tom i huvudet att jag inte minns Sören Bergqvist(v) och hans fula uttalande från talarstolen om och till Ismail Kamil (fp). Först fick Ismail veta att han är en superpopulist och lite senare säger Sören "Nicka om du förstått frågan". Det är inte acceptabelt i en sal med vuxna människor som på olika vis företräder medborgarna i Uppsala län att agera på det viset. Rött kort Bergqvist!

Börje Wennberg (s) tar i en interpellation upp att "skutskäringarna", jaha bara de?, inte får åka sjukresetaxi till och från Gävle lasarett längre. Han gör sig bred över att hans interpellation fick så snabbt genomslag att ändringen var gjord redan innan han fick svar på interpellationen.
Kanske skulle Sören kallat Börje för populist om de nu inte hade spelat i samma lag eftersom jag redan i augusti lyft frågan och därefter har en utredning påbörjats. Den utredning som Börje slår sig för bröstet för tre månader senare.

Samme man kritiserar alliansen för att inte ta ansvar för bla busslinje 838 som går mellan Tierp och Skutskär. Börje bor i Tierp och borde ha god rätt god kontakt med kommunalråden i både Tierp och Älvkarleby. Ändå är han helt ovetandes om att bägge kommunalråden har diskuterat med landstingsråden om att de kan ta över linje 838 om landstinget gör satsningar på Upptåget.
Ibland är inte politik vacker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar