söndag 14 mars 2010

Stolta liberaler

Varför skulle de ideologier som har haft fel i hundra år, ha mera rätt om framtiden än liberaler, som har haft rätt i hundra år?
Den frågan ställde Jan Björklund i sitt inledningsanförande inför 950 folkpartister i helgen.Det kan anses som rätt kaxigt men faktum är att många partier med de stora klassiska politiska ideologierna som grund gör numera allt för att distansera sig från dessa ideologier. Därför ställde Jan frågan om varför inte Lars Ohly hälsade välkommen till ett kommunistiskt möte eller Mona Sahlin till ett socialistiskt.

Jag är glad över att vara liberal och jag är också stolt över att kalla mig det. Efter en fantastisk helg i Västerås tillsammans med 950 liberaler känns det bättre än någonsin. Jag tror att vi alla åkte hem peppade att dra igång en fantastisk valrörelse.
Cecilia Wigström avslutade den gemensamma delen med att tala om att vi hör ihop och det har verkligen den här helgen bevisat. Jag har träffat en massa Facebook och Twittervänner som jag inte har träffat förut IRL. Trots att mötet var det första så kändes det som om vi varit kompisar lång tid.
Jan Björklund hejar glatt och kollar av hur jag har det i Älvkarleby och Nyamko Sabuni gör det samma. Vid lunchen idag kom jag att sitta ihop med vår nya europaminister, Birgitta Ohlsson. Även Birgitta frågade hur det går för mig och de andra i Älvkarleby. Hon har verkligen koll på var jag är aktiv och när man kommer från en kommun med 9000 invånare och två mandat i fullmäktige så känns det så himla bra.
Hon hade så rätt Cecilia Wigström,, vi hör faktiskt ihop Facebookvänner, länsförbundskollegor och ministrar i en enda liberal vänkrets. Och vi är alla lika stolta över att vara just liberaler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar