tisdag 17 augusti 2010

Grodorna hoppar i en jämn ström ut ur LO-borgen

Linda Bengtzing skriver i Expressen om hur hon blev avbokad från en spelning på LO-dagen i Gävle.
Grodorna hoppar nu i en jämn ström ut ur LO-borgen och det är just grodor. Vi talar inte om sakpolitik eller ideologi som skiljer sig från oss allianspolitiker, utan det är just grodor på lågvattennivå som även så kallat "vanligt" folk reagerar mot.

Det är en stor skillnad på en artist som ger sig ut på en valturné med ett parti och en artist som åtar sig enskilda spelningar. Att välja bort människor för deras politiska uppfattning, om den nu är väl känd vilken den knappast är i Lindas fall, är diskriminerande och svår att förstå. Att uppträda är ett jobb som vilket som helst och jag gissar att det inte är socialistiska kampsånger som framförs från scenen på LO-dagen. Med tanke på att så få som 58% av medlemmarna är socialister menar jag.

Vi bugar och bockar inför det idoga valarbete som LO med Wanja som härförare ägnar sig åt för alliansens räkning. Efter valet bör nog en rejäl rensning i de socialistiska leden göras.

3 kommentarer:

 1. Hej Ann-Cathrin, Som jag skriver i LO-bloggen så är Wanja inte involverad i planeringen av familjedagen. LO-facken i Gävle får använda vilka artister de vill. Jag tycker det är rimligt att man agerar snabbt om man får kritik riktad mot sig som är ogrundad.

  SvaraRadera
 2. Jovisst, så kan man se på saken och det är väl ok. Men tonen var arrogant och berörde en rätt ointressant del av det hela. Bemöt kritiken och gör ett förtydligande att Wanja inte är inblandad. Det hade varit ett ok agerande, det var det inte nu.

  SvaraRadera
 3. Det är knappast någon nyhet att LO sedan över hundra år tillbaka samarbetar med socialdemokraterna och vill ha en ny regering den 19 september. Det är knappast heller någon nyhet för någon som följt kvällstidningarna att Linda Bengtzing själv ser sig som en aktiv valarbetare för regeringen. Hon har själv angett politiska skäl till sitt engagemang för centern och hon säger nu i sin artikel att hon vill att Reinfeldt ska fortsätta som statsminister”. Att LO i det läget hellre väljer andra artister till sina aktiviteter i valrörelsen är väl knappast uppseendeväckande? Och när Bengtzing på fullt allvar jämför sin avbokning med diskrimineringen av invandrare och HBTQ-personer undrar man om hon verkligen menar allvar.

  Mats

  SvaraRadera