måndag 23 augusti 2010

Heja Gudrun!

Det är inte ofta jag håller på Gudrun Schyman i en debatt, men i gårdagens Agenda mot Jimmy Åkesson var hon lysande.
Åkesson har inget intresse av att diskutera problemet med att våldtäkterna ökar och vad man ska göra för att komma till rätta med det. Han har som vanligt bara ett mål och det är att lägga skulden på invandrarna.
Det är en skymf mot alla de kvinnor som har utsatts för våldtäkt eller annat våld från en svensk man när Åkesson menar att en begränsad invandring är lösningen på problemet med våld mot kvinnor.

Om politiker menar allvar med att bekämpa en viss sorts brott måste de se på de som begår brotten som en grupp och inte urskilja vissa delar.
"Om vi inte har så många invandrare i Sverige så kan vi leva med det antal våldtäkter som begås då"
Och som vanligt så antyder Åkesson att alla muslimska män är talibaner vilket är en stor kränkning mot dessa män.
Det är lika fel som att tro att män från länder där kvinnorna utsätts för omskärelse, njuter av att öppna en kvinna. En stor majoritet av dessa män vill inte att kvinnan de gifter sig med ska vara omskuren för de finner sexakten motbjudande.

Män som anser sig ha rätten till en kvinnas kropp utan medgivande finns överallt och det är den problematiken som ska bekämpas, inte göra den till en kulturell fråga.
Heja dig Gudrun!

2 kommentarer:

 1. Det är alltså enligt dig helt ok att en klar majoritet av ALLA typer av sexualbrott begås av invandrare?

  Svenska män begår långt färre våldtäkter än invandrade män, men ändå vill du bara fokusera på svenska mäns brott?

  Se färsk statistik om våldtäkter och invandrares överrepresentation här: http://www.realisten.se/2010/08/24/majoriteten_av_valdtakterna_begas_av_invandrare/

  SvaraRadera
 2. Du har inte läst mitt inlägg va? Etnicitet är ointressant när det dessutom förs fram av en företrädare för ett parti som löser samhällets samtliga problem med att begränsa invandringen.
  Din statistik är framtagen av Svenskarnas Parti och på ett litet antal domar. Den känns därmed inte särskilt objektiv.
  En av kommentarerna är att inga sexualbrott begicks före 1970 och det säger väldigt mycket om hemsidan överhuvudtaget.

  Jag fokuserar inte på svenska mäns brott utan skriver att de som begår brott mot kvinnor ska ses som en grupp förövare och inte särskiljas av tex etnicitet. Män som våldtar kvinnor och barn har en sak gemensamt och det är deras syn på andras kroppar.

  SvaraRadera