torsdag 26 augusti 2010

Sverigedemokrater, våldtäkter och sanningar

Kriminologen Jerzy Sarnecki skriver i dag på SvD idag om rapporten som Sverigedemokraterna har publicerat och som säger sig visa sanningen om våldtäkterna i landet.
Inte helt förvånande så sågar han rapporten utmed fotknölarna och ger den betyg F, dvs icke-godkänt.

SvD har gjort en faktakoll på påståendet att Sverige har drabbats av en våldtäktsvåg och ger påståendet rött ljus.

Martin Ezpeleta har ett inlägg i Aftonbladet där han byter ut ordet "muslimer" mot "arbetare" och då blir det ganska intressant.


Om Sverigedemokraterna vill tala sanning har ett bra inlägg som du kan läsahär och Emanuel Norén läser du här Hittade nu Zac's blogg och den var mycket läsvärd-

15 kommentarer:

 1. Ojsan, du köper statistik från Jerzy Sarnecki, en person som förnekat att ungdomsbrottsligheten har ökat de senaste åren även fast bevisen säger det motsatta.

  Han är också den som beskrev personerna i rosengård som brände ner skolor och sköt med vapen som "buspojkar"

  Att du sen tar Martin Ezpeleta på så stort allvar tycker jag är tragiskt, större svenskhatande idiot finns inte. Han sitter i Argentina med pekpinnar om hur fruktansvärda vi Svenskar är samtidigt som han skryter om sin obetalda CSN-skuld..

  Tycker uppriktigt sagt synd om dig som tar de etablerade mediernas smutskampanj på stort allvar. Stackare.

  SvaraRadera
 2. Klara Hradilova-Selin, som på BRÅs vägnar utsetts att kommentera SDs våldtäktsrapport har offentligt deklarerat att hon är en politisk motståndare till Sverigedemokraterna bland annat genom att hon är medlem i facebook-gruppen ”Sverigedemokraterna i riksdagen – Nej tack!”
  Jag tycker det är hederligt att påpeka detta, så man inte tror att det gjorts en objektiv analys

  SvaraRadera
 3. Hur trovärdig är den "Jerzy Sarnecki" egentligen? Är det nån som lyssnar på honom?
  Finns det inte i Sverige andra kriminologer än han? I resten av Europa har man andra åsikter än i Sverige.

  SvaraRadera
 4. Två anonyma kommentarer som bägge försvarar rapporten från Sd även om den sista mest vill göra ett förtydligande. Och det kan väl vara på sin plats om man nu tror att tjänstemän tappar sin objektivitet i sitt jobb och lägger in egna tyckanden i det.
  På regeringskansliet arbeter tjänstemän som utför sitt jobb även efter ett regeringsskifte. En som röstar rött gör inte ett sämre jobb när en blå regering tillträder tex. Det kallas professionalism.

  Den andra anonyma personen tycker att det är konstigt att jag litar på Sarnecki. Tja, det jag tycker är märkligt är att någon kan lita på vad Åkesson säger.
  Jag skrev att det blev intressant när man byter muslim mot arbetare. Vem Martin är har jag ingen större koll på och det är ointressant.

  Så du behöver inte tycka så synd om mig alls. Det känns som att jag har rätt bra uppfattning om saker och ting.
  Du tycker inte att SD-rapporten är smutskastning av invandrare? Det är ju i alla fall 98-99% som inte begår brott. Och varför klumpa ihop invandrare som SD gör? Kvinnorna våldtar väl inte de också?

  SvaraRadera
 5. Du är en skam för ditt eget kön.
  SD är enda partiet som försöker stoppa våldtäkterna å du köper bortförklaringarna av PK-köpta forskare.
  Lär dig tänka själv.

  SvaraRadera
 6. En till anonym person här! (jag heter Tomas och kommer från Tjeckien, har inte lust att skapa ett konto bara för att kommentera din blogg)

  Jag är en invandrare och jag tror att SD:s rapport stämmer mycket väl. Tror du att vi som kom hit för att jobba och plugga vill att det kommer fler kriminella socialbidragstagare hit?

  Har du gott samvete efter att ha röstat på (eller t.om varit med i) partier som låter våldtäktsmän härja fritt ute? (jag menar löjligt låga straff och signalement som "missar" "oviktiga" detaljer som hudfärg och etnisk härkomst) Är du inte rädd om dig själv? Om dina tjejkompisar? I landet med flest våldtäkter per capita i Europa? Om inte så grattis, men jag som väljare väljer att skydda de kvinnorna jag känner.

  Saneckis opinion är vinklad och det fattar alla som har läst några få artiklar där han yttrat sig. Han försöker på alla sätt o vis bevisa att invandringen har ingen som helst samband med brottslighet, oavsett statistiken, t.ex. oavsett hur många av 100 värsta yrkeskriminella i Skåne är invandrare (78). Genom att förneka detta visar du upp enbart din tankeförmåga.

  Men visst är det coolt att visa att man är mot SD = "antirasistiskt"? Du är ju en så GOD människa, allas lika värde osv, inte som de onda rasisterna--det måste ventilera ditt samvete fint efter alla de rasistiska tankarna du får...

  SvaraRadera
 7. Trevlig anklang du har i din kommentar. Mår du bättre nu?
  SD försöker inte stoppa några våldtäkter! Var har du fått det i från? De försöker stoppa invandringen som de alltid ser som orsaken till alla problem. Har du hört dem ha några förslag på vad vi ska göra med de svenska män som våldtar? Nej, just det. De ser en chans att piska upp ett hat mot invandrare och tar fram en rapport som bygger på ett litet antal domar och sen talar de om en våldtäktsvåg som sköljer över Sverige. Och lösningen är att minska antalet invandrare!
  Snacka om att tänka själv!

  SvaraRadera
 8. Ingen sansad människa bryr sig om vad någon "oberoende expert" som bara råkar vara jude säger. Typisk svensk journalistik att låta en så kallad oberoende expert kommentera SD-utspel. Oftast upptäcker man snabbt att vår självutnämnde expert är skribent för Expo eller någon annan vänsterliberal smörja. Jerzy Sarnecki, come on. Roligt att du medvetet försöker sprida lögner genom att hänvisa till sådant skräp.

  SvaraRadera
 9. Tomas måste slå rekord i att vara oförskämd och okunnig.
  Menar du på fullaste allvar att det är kriminella socialbidragstagare som våldtar!? Att de män som studerar eller arbetar inte brukar våld mot kvinnor? Vilken planet kommer du ifrån?
  Var i rapporten stod det om yrken och annat?

  Det Sarnecki säger har jag hört från andra tidigare. Så han är inte ensam i sina åsikter direkt.

  Jag bryr mig inte om att kommentera det övriga du skriver för det känns inte särskilt meningsfullt.

  SvaraRadera
 10. Det är ty7piskt att dessa sk krimiologer som Sarnecki alltid ska föringa dessa allvaliga
  övergrepp som våldtäkter.
  Vi får en låt gå politik för sessa fruktansvärda kränkningar av kvinnor.
  Vad som behövs är hårdare straff ocfh kemisk
  kastrering vid överfallsvåldtäkter och pedofili vilka som än gör kränkningen.

  SvaraRadera
 11. Det är kanske ett tecken på oförskämthet i Sverige att tala sanningen, jag vet inte. Men inte så konstigt att jag är okunnig jämfört med en raketforskare som du =) (här får du lite ad hominem tillbaka :))).

  Ja, jag menar på fullaste allvar att det är kriminella som våldtar! Eller kanske så enligt FP är en våldtäkt inget brott, är det så på den planeten som du kommer ifrån? Ett stort antal socialbidragstagare är bara en sidoeffekt av eran briljanta integrationspolitik, jag påpekade detta utan att hävda att de är våldtäktsmän (om det verkade så så får du ursäkta min dåliga svenska, på SFI ville ingen förutom läraren snacka svenska så jag fick plugga hemma :D)

  Klart du inte kan kommentera något för att du inte har något vettigt att säga. Men eftersom ni folkpartister är delansvariga till våldtäktsvågen (det är ju ett resultat av eran politik) så är det inte så konstigt att ni försöker på alla sätt och vis förneka sanningen för att bevisa att eran politik var visst BRA, och att folk har bara typ... börjat våldta för att de har det tråkigt.
  (Alla som har det tråkigt hemma går ut och våldtar--läser man Sarnecki så kan man nästan tro det)

  Det håller inte vetdu. Folk är inte så dumma i huvuden som ni tror. Till slut så får dom reda på att Sverige har faktiskt flest våldtäkter i Europa och att det är mestadels invandrare som står bakom dom, och anknyter detta till eran "integrations"politik som ställer inga som helst krav på folk som kommer hit, varken att anpassa sig på något sätt eller att respektera lagen för den delen. Inga kommentarer på den punkten såklart. Sverige har ju INTE flest våldtäkter, man är bara mer benägen att anmäla i Norden, jaja... det kan ni berätta för folk som bara läser AB och Expressen, men inte för oss som läser på saker och de facto bryr sig och röstar.

  Tomi

  P.S. Jag skulle egentligen röstat på Alliansen, men ni är alltför desperata på att hålla SD utanför riksdan. Jag är väldigt nyfiken på vad ni har att dölja så jag röstar på SD istället (plus för att dom vill fixa det ni försöker bara dölja). Min fru och mitt kompisgäng gör samma sak. Ha en trevlig dag :) D.S.

  SvaraRadera
 12. Det var dina ord om att det finns två sorters invandrare; De som arbetar och studerar och de kriminella socialbidragstagare. Och eftersom våldäkt är ett brott och brott begås av kriminella så drog jag den slutsatsen att enbart socialbidragstagarna var de som stod för våldtäkterna. Eftersom du benämnde de som kriminella menar jag.
  Men vi raketforskare vet ju inte så mycket och har ju inte något vettigt att säga. Det kanske är så att du har hamnat rätt i ditt val av parti.
  Själv så stannar jag kvar i liberalismen och gnetar på med att försöka lösa de problem som samhället står inför på andra sätt. Att tro att Sverige blir ett bättre land att leva i om man skickar ut alla invandrare är inte min väg att gå. Jag har aldrig trott på någon quick fix på svåra samhällsproblem och jag beklagar att du och många andra går på det snack som SD kör.
  Det för tankarna till den svenska rasbiologin på 30-talet och 30-talets Tyskland.

  SvaraRadera
 13. Ann-Cathrin, precis som vanligt gör du det bra! Jag har ännu inte sett något som ens antyder att SD är intresserad av att förbättra samhället. Om de haft allas vårt bästa för ögonen skulle lösningarna som presenterades vara mer komplexa än den one-liner som SDs representant här kläckte ur sig här om dagen; invandrarbroms eller pensionsbroms... Kommentarer i övrigt överflödiga. Kram Jessica

  SvaraRadera
 14. Tack för det trevliga omdömet, du har ju läst mig så du vet var jag står. :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 15. Stor eloge åt dig som orkar lyssna på dessa SD-lägren. Nästan så man skulle ta och göra sociologisk analys på varför män röstar på skitpartier som SD? Fega män som fick ha en klänypa på ballen då mamma var elak och pappa satt i finkan eller arbetade jämnt. Gå i terapi, bilda inte parti.

  SvaraRadera