söndag 24 januari 2010

Mona Sahlin och stupstockarI kvällens agenda möttes Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt. En debatt som inte gav några nya svar, men en hel del nya frågor. Mona Sahlin låter som en hederlig gammal vinylskiva. Inte för att hon ger ett hederligt intryck utan för att hon upprepar samma sak om och om igen. Det spelade inte så stor roll vilken fråga som Fredrik Reinfeldt ställde, hon gav samma svar ändå. "Din politik är orättvis och ökar klyftorna"
Hon undvek att svara på vad hon menar med att regeringen sätter orimliga gränser och stupstockar när det rödgröna alternativet till sjukförsäkring innebär att ingen ska kunna få förtida pension innan de fyller 58 år.
Jag har själv arbetet i många år med unga människor under 58 år som aldrig har och aldrig kommer att arbeta i hela sitt liv. De lever på sin pension och det kommer de alltså inte att kunna göra om vi får en ny regering i höst. Ingen som får en allvarlig sjukdom eller skada och som inte har fyllt 58 år kommer att kunna få en förtida pension med en rödgrön regering. Detta står mycket klart och tydligt i deras förslag till hur de vill utforma sjukförsäkringssystemet.
Det måste alla föräldrar till utvecklingsstörda barn, ungdomar och unga vuxna vara medvetna om. Deras barn kommer att hänvisas till kommunernas socialförvaltningar och be om bidrag.

Mona Sahlin är inte trovärdig i sitt tal om vare sig sjukförsäkringen eller jobbskapandet. Vilka satsningar på unga arbetslösa menar hon att de ska göra? När de plockar bort sänkningen av arbetsgivaravgiften för anställda under 26 år, vilket är då deras incitament för arbetsgivaren att anställa unga människor?
De rödgröna plockar pengar från dessa sänkta skatter för att höja a-kassan! Just så jag,,,höj bidragen så slipper folk jobba.

Svenska folket må vara arga för regeringens genomförda reformer som för många uppfattas som hårda och orättvisa, men vad är alternativet? Hur hade en regering ledd av Mona Sahlin tagit sig genom finanskrisen? Hade svenska folket ägt en bilfabrik som tillverkar bilar som ingen vill köpa? Hade bidragen i a-kassan varit så höga att ingen hade behövt jobba? Hade folk låsts in i ett sjukförsäkringssystem där de hade lämnats utan hopp om att någonsin kunna komma tillbaka till arbetslivet?

Jag blir mörkrädd när jag hör Mona Sahlin, leende och med huvudet lite på sned, tala om orättvisor och stupstockar. Hon har inte en susning om vad hon egentligen säger.

2 kommentarer:

  1. hur många har dött på alliansen villkor. Inte har så många fått joobb heller. Tar reda på lite fakta eller är du så rik att dum skiter i folk.

    SvaraRadera
  2. Du tar i från tårna känns det som. Du verkar inte särskilt seriös men jag valde ändå att publicera din kommentar.
    Däremot är jag inte intresserad av att bemöta den för det går inte.
    Lycka till med ditt liv

    SvaraRadera