fredag 29 januari 2010

Vem i hela världen kan man lita på?

Inte nog med att snön ihärdigt fortsätter att falla och kylan har kommit tillbaka så läser jag i tidningen att ytterligare en sexhärva har avslöjats.
Väl ansedda män i övre medelåldern har kommit samman av ett enda intresse. Nämligen att ha sex med unga flickor. Det är inte så länge sedan ett kommunalråd i Huddinge avslöjades som en simpel snuskgubbe som gillade att tillsammans med några andra män ha sex med en ung flicka. Han försvarade sig med att hon ändå fått betalt och att han minsann hade ångrat sig när det väl kom till kritan. Vad gjorde han då? Tittade på eller gick han ut och tog en fika?
Nu har Göran Lindberg, fd länspolismästare i Uppsala också avslöjats som misstänkt sexköpare. En man som kallades för Kapten Klänning för att han alltid kämpat för jämställdhet inom polismyndigheten. Han har föreläst inte bara om jämställdhet utan också om sexualbrott mot barn. Han har talat inför FN både i Genevé och New York och han var den som såg till att det startades ett Barnahus i Uppsala.
Många människor är i dag minst sagt bestörta.
I mars skulle Lindberg ha talat på hundraårsfirandet av internationella kvinnodagen under parollen "Vem i hela världen kan man lita på?" och det undrar jag också och fler med mig. Det är tveksamt om Göran Lindberg hade kunnat ge oss svaret.

Än så länge är han inte dömd och han nekar till anklagelserna.

Nu får det vara nog!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar