fredag 29 januari 2010

Vem i hela världen kan man lita på?

Inte nog med att snön ihärdigt fortsätter att falla och kylan har kommit tillbaka så läser jag i tidningen att ytterligare en sexhärva har avslöjats.
Väl ansedda män i övre medelåldern har kommit samman av ett enda intresse. Nämligen att ha sex med unga flickor. Det är inte så länge sedan ett kommunalråd i Huddinge avslöjades som en simpel snuskgubbe som gillade att tillsammans med några andra män ha sex med en ung flicka. Han försvarade sig med att hon ändå fått betalt och att han minsann hade ångrat sig när det väl kom till kritan. Vad gjorde han då? Tittade på eller gick han ut och tog en fika?
Nu har Göran Lindberg, fd länspolismästare i Uppsala också avslöjats som misstänkt sexköpare. En man som kallades för Kapten Klänning för att han alltid kämpat för jämställdhet inom polismyndigheten. Han har föreläst inte bara om jämställdhet utan också om sexualbrott mot barn. Han har talat inför FN både i Genevé och New York och han var den som såg till att det startades ett Barnahus i Uppsala.
Många människor är i dag minst sagt bestörta.
I mars skulle Lindberg ha talat på hundraårsfirandet av internationella kvinnodagen under parollen "Vem i hela världen kan man lita på?" och det undrar jag också och fler med mig. Det är tveksamt om Göran Lindberg hade kunnat ge oss svaret.

Än så länge är han inte dömd och han nekar till anklagelserna.

Nu får det vara nog!

torsdag 28 januari 2010

Tän vad Hola Bandola kan göra med åldern!

Igår kväll drack jag ett par glas vin tillsammans med maken. Vi lyssnade igenom en hel del låtar med Hola Bandola som var våra stora favoriter i vår ungdom. Trots att det är drygt 30 år sedan jag sjöng låtarna på nästan varenda fest jag var på så upptäcker jag att de fortfarande sitter. Det är inga som helst problem att sjunga med.
Vi kunde konstatera att med lite vin i glaset och Hola Bandola i öronen så kan man få för sig att man är 20 år igen. Härlig känsla,,Det där ska jag göra oftare ;-)

söndag 24 januari 2010

Mona Sahlin och stupstockar



I kvällens agenda möttes Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt. En debatt som inte gav några nya svar, men en hel del nya frågor. Mona Sahlin låter som en hederlig gammal vinylskiva. Inte för att hon ger ett hederligt intryck utan för att hon upprepar samma sak om och om igen. Det spelade inte så stor roll vilken fråga som Fredrik Reinfeldt ställde, hon gav samma svar ändå. "Din politik är orättvis och ökar klyftorna"
Hon undvek att svara på vad hon menar med att regeringen sätter orimliga gränser och stupstockar när det rödgröna alternativet till sjukförsäkring innebär att ingen ska kunna få förtida pension innan de fyller 58 år.
Jag har själv arbetet i många år med unga människor under 58 år som aldrig har och aldrig kommer att arbeta i hela sitt liv. De lever på sin pension och det kommer de alltså inte att kunna göra om vi får en ny regering i höst. Ingen som får en allvarlig sjukdom eller skada och som inte har fyllt 58 år kommer att kunna få en förtida pension med en rödgrön regering. Detta står mycket klart och tydligt i deras förslag till hur de vill utforma sjukförsäkringssystemet.
Det måste alla föräldrar till utvecklingsstörda barn, ungdomar och unga vuxna vara medvetna om. Deras barn kommer att hänvisas till kommunernas socialförvaltningar och be om bidrag.

Mona Sahlin är inte trovärdig i sitt tal om vare sig sjukförsäkringen eller jobbskapandet. Vilka satsningar på unga arbetslösa menar hon att de ska göra? När de plockar bort sänkningen av arbetsgivaravgiften för anställda under 26 år, vilket är då deras incitament för arbetsgivaren att anställa unga människor?
De rödgröna plockar pengar från dessa sänkta skatter för att höja a-kassan! Just så jag,,,höj bidragen så slipper folk jobba.

Svenska folket må vara arga för regeringens genomförda reformer som för många uppfattas som hårda och orättvisa, men vad är alternativet? Hur hade en regering ledd av Mona Sahlin tagit sig genom finanskrisen? Hade svenska folket ägt en bilfabrik som tillverkar bilar som ingen vill köpa? Hade bidragen i a-kassan varit så höga att ingen hade behövt jobba? Hade folk låsts in i ett sjukförsäkringssystem där de hade lämnats utan hopp om att någonsin kunna komma tillbaka till arbetslivet?

Jag blir mörkrädd när jag hör Mona Sahlin, leende och med huvudet lite på sned, tala om orättvisor och stupstockar. Hon har inte en susning om vad hon egentligen säger.

Hahaha,,,,



"Kära dagbok.

Till min födelsedag i år köpte jag en veckas personlig träning på det lokala gymet. Även om jag fortfarande är i fin form sedan jag blev korad till skolans främsta gymnast på gymnasiet för 43 år sedan bestämde jag att det vore en bra idé göra ett försök.

Jag ringde till gymet och bokade upp mig med en personlig tränare som heter Christo, som identifierade sig som en 26-årig aerobicsinstruktör och modell för idrotts- och badkläder.

Mina vänner verkade nöjda med min entusiasm att komma igång! Klubben uppmuntrade mig att föra dagbok för att kartlägga mina framsteg.

________________________________

Måndag:

Inledde min dag klockan 6:00. Svårt att komma ur sängen, men tyckte det var väl värt det när jag kom till gymet och fann Christo väntandes på mig. Han är något av en grekisk gud - med blont hår, underbara ögon och ett bländande vitt leende. Woohoo!


Christo gav mig en rundtur och visade mig maskinerna... Jag njöt av att titta på det skickliga sätt på vilket han instruerade sin aerobicsklass efter min träning idag. Mycket inspirerande!

Christo var uppmuntrande när jag gjorde mina sit-ups, men min mage värkte redan från att ha gått och hållit in den hela tiden han var i närheten.

Detta kommer att bli en fantastisk vecka!

________________________________

Tisdag:

Jag drack en hel kanna kaffe, men jag tog mig tillslut ut genom dörren. Christo fick mig att ligga på rygg och pressa upp en tung skivstång i luften och sen satte han vikter på den! Mina ben var lite vingliga på löpbandet, men jag klarade de två kilometrarna. Hans belönande leende gjorde att det var värt all möda. Jag mår toppen! Det är ett helt nytt liv för mig.

_______________________________

Onsdag:

Det enda sättet jag kan borsta mina tänder på är genom att lägga tandborsten på handfatet och flytta min mun fram och tillbaka över den. Jag tror jag har ett bråck i båda bröstmusklerna. Bilkörningen är OK så länge jag inte försöker styra eller stoppa.

Christo var otålig med mig och insisterade på att mina skrik störde andra gymmedlemmar. Hans röst är lite för KÄCK så tidigt på morgonen och när han skäller blir det ett nasalt gnällande som är mycket irriterande.

Det gjorde ont i bröstet när jag klev på löpbandet, så Christo satte mig på trappmaskinen. Varför i helvete skulle någon uppfinna en maskin som simulerar en aktivitet så gammalmodig som hissar? Christo sa att det skulle hjälpa mig komma i form och njuta av livet. Han sa något annat skit också.

_______________________________

Torsdag:

Rövhålet väntade på mig med sina vampyrliknande tänder som exponerades då hans tunna läppar drogs tillbaka i ett hajleende. Jag kunde inte undgå att bli en halvtimme försenad - det tog så lång tid att knyta mina skor.

Han tog med mig för att träna med hantlar. När han inte såg det,sprang jag och gömde mig på toaletten. Han skickade nån spinkig kärring för att leta reda på mig.
Då, som straff, satte han mig på roddmaskinen - som jag sänkte.

_________________________________

Fredag:

Jag hatar den där jäveln Christo mer än någon människa någonsin har hatat någon annan människa i världshistorien!!! Dumma, spinkiga, anorektiska lilla skitaerobicsinstruktör! Om det fanns nån del av min kropp jag kunde röra sig utan outhärdlig smärta skulle jag slå honom med den.

Christo ville att jag skulle jobba med mina triceps. Jag har inga triceps! Och om du inte vill få bucklor i golvet, ge mig för fan inte en skivstång eller något som väger mer än en smörgås!
Löpbandet kastade av mig och jag landade på nån slags kost- och hälsoinstruktör. Varför kunde det inte ha varit någon mjukare, såsom dramaläraren eller körledaren?

________________________________

Lördag:

Satan lämnade ett meddelande på min telefonsvarare och undrade med sin retsamma, gälla röst varför jag inte dök upp idag. Bara ljudet av hans röst fick mig att vilja slå sönder maskinen med min almanacka, men jag saknade styrkan att ens använda fjärrkontrollen och tvingades ligga elva timmar i sträck och se Väderkanalen...

________________________________

Söndag:

Jag har bett kyrkans taxi att hämta mig för gudstjänsten idag så jag kan gå och tacka Gud att denna vecka är över. Jag hoppas också att min man kommer att välja en rolig present till mig nästa år - som en rotfyllning eller en livmoderoperation. Jag säger fortfarande att om Gud hade velat att jag skulle böja mig, hade han spridit ut diamanter över hela golvet!

Frasse,,Matte rules!


Idag var Frasse och jag iväg till Tierp för att umgås med ett gäng hundar och deras ägare. Social träning och lite annan träning var tanken. Frasse är en hyfsat väldresserad hund som tyvärr har sluppit undan träning alldeles för mycket det senaste ett och ett halvt året. Det märktes med all önskvärd tydlighet. Han tjöt som en brandbil nästan hela tiden och var jättenyfiken på de andra hundarna och deras kisspölar.
Nåja, han ska nog bli varse vad det är som gäller för vi ska träffas varje söndag och köra bestämde vi. Matte rules, Frasse!

lördag 23 januari 2010

Frasse och jag på bandy










Frasse hängde med mig på bandy idag. Skutskär skulle ta emot Västanfors på IP. Naturisen är fortfarande fin för spel.

Nej, ni har gissat helt rätt. Bilden till höger är inte från dagens match. Det är inte den till vänster heller men den visar den is som ligger idag.

Det var en kul match som Skutskär vann med 8-2 och därmed är de nu serieledare. Tyvärr har de spelat två matcher mer än tvåan och trean, men de leder just nu och det är så kul!


Frasse har aldrig varit på bandy och var lite avvaktande till vad det var för tok matte släpat iväg honom på. Vi ställde oss lite vid sidan om Blossa-kören så att Frasse inte skulle tycka att det var för jobbigt med vajande flaggor, trummor, tutor och koskällor.
Efter att ha blivit bjuden på tre korvar och lite chips från andra i publiken samt blivit omklappad av många snälla händer, bestämde sig Frasse att bandy nog är ganska kul. Nu ska jag fixa en gröngul halsduk åt honom till nästa hemmamatch som är 20 februari så han vet vilket lag han ska heja på.

fredag 22 januari 2010

Graviditeter och ministerposter


Ibland blir man lite fundersam. Plötsligt så börjar gratulationerna strömma in på Facebook till Birgitta Ohlsson och Mark Klamberg. Snabbt förstod jag att de handlade om en bebis till nämnda par. Hur i hela friden har den smala, ständigt mediaaktuella kvinna kunnat dölja att hon är gravid och sen plötsligt bara sätta in en annons om att bebisen har anlänt, tänkte jag.
Jag googlade och fann att hon ännu inte nedkommit med något barn utan detta ska ske i sommar. Ändå så har denna graviditet visst gjort så att hon inte står med på listan över tänkbara kandidater som EU-minister. Enligt vissa media är hon tydligen helt borträknad från valrörelsen också.
Birgitta själv kommenterar detta med att det verkar som om vissa fortfarande lever kvar på 50-talet och jag kan bara instämma. Det finns länder där kvinnorna kan räkna sin mammaledighet i veckor, säger jag utan att lägga in någon värdering i om det är bra eller dåligt.
Men nu ska alltså Birgitta vänta sitt barn, föda det och vara hemma och hela tiden gå med en inåtvänd blick. Hon ska ägna sig åt att fundera på namn och hur framtiden ska se ut. Ögonen på henne får gärna stråla och kinderna glöda. Politik ska hon inte ägna sig åt för tänk om det skadar barnet! Ja, jag överdriver men ibland blir jag bara så trött.


Birgitta är en av mina största favoriter i den folkpartistiska skaran. Hon lyser med en sådan stark glans att många andra bleknar bort. Det gör henne till en av många icke-önskvärd politiker. Hon syns, hon hörs och hon tar plats. Den platsen har hon dessutom tagit av helt egen kraft och arbete. Vägen fram har inte varit lätt och det fanns en tid när hon satt i karantän i ett politiskt kylskåp.
En självklar ministerkandidat om hon bara hade utrustats med en snopp.

Jag har en egen uppfattning om vem som kommer att plockas som EU-minister och jag ber innerligt om att jag har fel. Det valet kommer annars att vara det sämsta som Jan Björklund har gjort och kommer att göra.
Cecilia Malmström ska efterträdas av en person som kan fylla hennes kostym på ett galant sätt. Det kan Birgitta.

Det finns alltid någon som har det värre


Fortfarande inget riktigt varmt vatten i duschen. Nu är det så pass varmt (!) ute att vi tror inte längre att det enbart beror på dåligt isolerade rör. Det kan vara så illa att den relativt nya, men billiga blandaren har givit upp efter den enorma kylan tidigare.
Håret är dock tvättat, men den övriga överkroppshygienen - jag skriver så för att ingen ska få löjliga bilder framför ögonen ;)- fick jag sköta i handfatet där värmen på vattnet är go' och fin.

Hör på radio Uppland att några studenter i Uppsala har varit utan varmvatten helt och hållet väldigt länge nu. De gör som jag och tvättar sig i handfatet fast med varmvatten från vattenkokaren. Duscha får de göra annanstans.

Det finns alltid någon som har det värre.

torsdag 21 januari 2010

Jag har tur, det har inte alla

Det är skönt att ha förmånen att kunna skjuta på sin arbetstid lite framåt eller bakåt. Idag har jag tagit sovmorgon eftersom jag kommer att vara kvar på jobbet till klockan 19:00. Det i sin tur beror på att FP har styrelsemöte på kvällen och jag kommer därmed inte vara hemma förrän klockan 22:30.
Att slå ihjäl två timmar i Uppsala när plånboken är tom är inte så kul och då är det bättre att jobba.
Jag har tur, det har inte alla.

onsdag 20 januari 2010

Gaaaahhhh!!

Nej!! Jag missade hela partiledardebatten idag. Det fanns ingen chans för mig att få sitta där vår dator står och min notebook klarar inte av att visa tvprogram samtidigt som jag arbetar vid den. Av twittrandet att döma var det en intressant debatt ur flera aspekter. När jag sen läser statusuppdateringarna på facebook så är det lätta att se vilka av mina vänner som är socialdemokrater och vilka som tillhör alliansen. "Min enastående partiledare Mona. Hon svarade på alla frågor men det gjorde inte hennes motståndare" skriver en, och "Bra partiledardebatt. Men trist att Sahlin inte svarar på några frågor" skriver en annan.

När jag kommer hem hoppas jag att debatten är utlagd på webben

tisdag 19 januari 2010

Anders Olsson har gjort det igen!


För andra gången har han blivit utnämnd till ”Årets idrottare med funktionshinder” i Sverige, den förra utmärkelsen fick han för Idrottsåret 2007.

Anders fick under stort jubel ta emot utmärkelsen i gårdagens TV-sända Idrottsgala. Anders dricker varje dag Tahitian Noni juice som en del av sin träning och säger så här i en kommentar när TNI ringer och gratulerar;
”Det känns fantastiskt! Jag trodde aldrig att jag skulle kunna vinna priset igen och kände mig inte på något sätt som favorit. Alla de andra nominerade var verkligen värda att vinna. Så det var en rolig och glad överraskning när de läste upp mitt namn. Idag har telefonen gått varm då journalister och gratulanter velat byta några ord. Det känns härligt och inspirerande. Fick jag sända en hälsning till alla produktkonsulter runt om i Sverige så skulle jag trycka på det jag själv är ett levande bevis på: Fortsätt kämpa, din belöning kommer när du minst anar det. Ge aldrig upp.”


GRATTIS ANDERS!

Hejar vi på Skutskär? Ja det gör vi...!



Bilderna togs av Patrik Blom.
Skutskärs IF tog ikväll emot Tillberga hemma på naturisen på IP. Det var en riktigt rolig match att titta på och den slutade rättvist 6-6.
Före annandag jul hade jag inte sett en enda minut av en bandymatch och trodde inte att jag skulle göra det heller. Men nu är det ju som det är med kommunen vs bandyn i Skutskär och jag är ju som jag är. Får någon oförtjänt stryk i någon form så rycker jag ju genast ut och ska vara med och stötta.
Så är det med bandyn och jag har ikväll varit på min tredje bandymatch. Det är nog mest stämningen bland publiken som fascinerar för Skutskär har en fantastisk hemmapublik, den så kallade Blossa-kören. Det är sambatakter när de eldar på laget med trummor och andra "instrument"
Dessutom älskar jag när laget efter matchen ställer upp sig framför oss och tackar genom att knacka klubborna i isen och "klappa händerna" åt oss med klubban mot handsken. Det gillar jag som fan :)

Röd/grön sjukförsäkring förvillande lik alliansens

Idag presenterar den röd/gröna oppositionen sitt förslag till sjukförsäkring. Ett förslag som är förvillande likt regeringens beslutade och genomförda reform. De människor som funderar på att rösta på något av de röd/gröna partierna borde ta sig en allvarlig funderar på vad de egentligen får om det blir ett regeringsskifte.
Ett stycke ur deras debattartikel ser ut som följer

Förtida pension ska bara kunna vara ett alternativ för den som är över 58 år först när inga åtgärder återstår som kan öka en persons möjligheter till anställning på den öppna arbetsmarknaden och när det heller inte är möjligt med en anpassad arbetssituation. Det ska alltid vara möjligt att bryta en förtida pension för att arbeta.

En person med en permanent nedsatt arbetsförmåga ska alltså inte kunna få sjukersättning förrän han eller hon har fyllt 58 år? Hur har de tänkt här? Har de tänkt över huvud taget? Den människa som är under 58 år och som inte har någon som helst arbetsförmåga, och kanske heller aldrig har haft det, kommer alltså att stå utan ersättning från Försäkringskassan och kommer att tvingas ut på en arbetsmarknad som inte står till deras förfogande eller så kommer de att vara helt beroende av bidrag från de sociala myndigheterna i kommunen.
Jag bävar för att vakna upp i ett röd/grönt Sverige dagen efter valet.

Även gamla hundar kan lära nytt

Vilken känsla det är att 33 år efter avslutad mentalskötarutbildning, få skakas om och lära något helt nytt!
Jag sitter på ett seminarium som handlar om samarbete socialtjänst - psykiatri. En tjej med diagnos Borderline berättar om sin återhämtning från sjukdomen och jag märker att jag får stänga munnen ibland då hakan har ramlat ner av förvåning.
Att kunna återhämta sig från svåra psykiska sjukdomar är större än jag under alla dessa år har trott varit möjligt. 2/3 av de med schizofreni återhämtar sig och det hade jag aldrig kunnat gissa om jag hade fått frågan.

Regeringen satsar nu 230 miljoner 2009 - 2011 för att öka kunskaperna bland personal inom psykiatri och de inom socialtjänsten som arbetar med målgruppen. Tyvärr är jag nog inte ensam i att tro att får du en psykisk sjukdom så är det i princip kört. Därför är denna utbildningssatsning bland personal oerhört viktig för att ge sjuka människor en möjlighet att komma tillbaka till livet och fortsätta sitt liv på samma sätt som den som bryter sitt ben kommer tillbaka efter sin återhämtning.

Jag är glad över att jag fick den här sparken i baken och skäms lite över att jag inte har omprövat tanken för länge sedan.

söndag 17 januari 2010

Svagbegåvad?

Ställer mig en fråga i sena söndagstimmen; Räknas man som svagbegåvad om man har problem med att beställa varor från Ellos via Internet?
I vilket fall som helst så har jag givit upp och kommer att posta en beställning i morgon. Om jag hade beställt via nätet hade jag fått betala 99:- för ett täcke och kudde som är gratis enligt erbjudandet som kom i lådan i veckan. Fattar inte hur man ska göra för att få ta del av två erbjudanden i stället för ett. Men som sagt,,jag kanske har vissa intellektuella nedsättningar.
God natt

Jag vill ha en dag till!



När jag kommer in i riksdagen efter valet i höst så vet jag vad det första som jag kommer att göra är. Jag kommer stenhårt att driva och argumentera för att våra veckor ska innehålla minst en dag till. Den dagen får ingen arbeta, gå på sammanträden eller andra möten, eller faktiskt göra något annat än att bara umgås med sin familj eller med sig själv.
Orealistiskt!? Ja, jag vet,,,men ärligt talat är det inte särskilt realistiskt att jag ska komma in från min sjundeplats på listan heller.
Det är bara det att nästa vecka har jag faktiskt en mängd olika viktiga saker som jag behöver göra men krockarna är för stora för att jag ska ha en chans att få till det. Inte utan att slå fullständig knut på mig själv och helt skita i att jag har en familj. Jag vill ha en dag till!!

Hej då julen

Nu är julen urstädad ur det Larssonska hemmet för den här gången. Jaha,,tänker du, vad är det för häftigt med det då? Tja det häftiga är att det överhuvudtaget har skett och med ett totalresultat.
Det är klart att vi inte låter granen stå kvar till midsommar, men gardinerna har nog suttit ett helt år vid några tillfällen. Något pynt har också dröjt sig kvar långt förbi sommaren.
I år hade vi för första gången på 15 år en riktig gran, tidigare har den varit barrfri. Årets långt ifrån barrfria gran bidrog nog till att vi inte drog ut på att städa bort julen.
Jag minns ett år för en massa år sedan, då jag bodde själv och hade köpt en jättefin liten och fyllig gran. Den barrade inte ett dugg utan blev kvar hos mig till april då den började skjuta skott. Motvilligt kastade jag då ut den av rent estetiska skäl.

Göran och jag tog med oss Frasse på promenad och satte ungarna på städjobbet. Det visade sig vara ett smart drag för när vi kom hem så möttes vi av drivor av barr på trappan men inte en julgardin i ett enda fönster! Nu är det bara att invänta takdropp så att de gula vårgardinerna kommer upp. Tills dess så kör vi gardinlöst och det har jag verkligen inga problem med eftersom det lilla ljus som finns har chans att komma in ostört.
Tack ungar och hej då julen!

lördag 16 januari 2010

Som på film

Men du,,jag måste berätta :)
I veckan satt jag på jobbet vid skrivbordet och pratade i telefon. Jag ser rakt ut på gatan genom vårt fönster som är som ett skyltfönster. Det kommer fram en man till vårt fönster och jag tror att han är intresserad av Rädda Barnens verksamhet bara. Han går iväg och kommer snart tillbaka, tittar in på mig och håller upp sin polisbricka mot fönstret samtidigt som han knackar på det.
- Du, säger jag till den jag talar i telefon med, jag måste nog sluta nu för en polis vill mig något.
Gissa vad som hinner fara runt i mitt huvud innan jag får fram nyckel och kan låsa upp ytterdörren?!
Polisen ifråga är kriminalare och utreder ett i polisens ögon ett mycket fult och grovt rån. En ung tjej har i svinkalla natten blivit bestulen på sin dunjacka och nu kollar han runt lite på gatan där det skedde. Han hade då upptäckt att vi har en övervakningskamera fastsatt på huset och som är riktad åt det håll som rånet skedde. Han vill helt enkelt ta reda på om det finns något i kameran som kan hjälpa polisen.

Det som intresserar mig, förutom att jag har fått vara med om sånt som jag bara sett på film, är polisens stora engagemang i ett brott som inte har lett till att någon person har dött, blivit våldtagen eller misshandlad. Visst, det var -20 grader denna kväll men det skedde i centrala Uppsala. Hon kunde ändå komma inomhus utan att frysa ihjäl.
Så avtrubbad är jag men tack och lov inte polisen. De ser det som ett ovanligt hänsynslöst rån och det glädjer mig mycket.

Som ledamot i polisstyrelsen i Uppsala län, länsinnevånare och mamma till fyra ungdomar är jag förbannat glad över vår polis i länet. Allt är inte hundra, det är det sällan i någon yrkeskår, men jag är mycket stolt över det arbete polisen i Uppsala lägger ner. Den här upplevelsen var ett rätt tydligt bevis på det.

På väg hem

Det var värt att kliva upp i svinottan för att ta sig ner till Sumpan. Vi har haft en bra och lärorik dag på Rädda Barnens regionkontor. Nu ska jag hem och prata med styrelsen om hur vi ska lyfta vår verksamhet från sovstadie till vaket och alert tillstånd.
Barnen i Tierp och Älvkarleby ska veta att Rädda Barnen finns och att vi finns för dem.

Nu ska jag åka hem och dricka lite vin, om jag orkar. Risken är väl överhängande att jag somnar med näsan i glaset :)

Är jag klok eller...?

God fortsättning är väl lite sent att säga så de som börjar tröttna på att höra det får låta bli att läsa första meningen.

Vad är det för drift som gör att jag sitter på Upptåget klockan sju en lördagmorgon för att ta mig först till Upplands Väsby och sen därifrån till Sundbyberg? Jag får dessutom byta en gång till i Karlberg.
Jag ska på en skrivar- och inspirationsdag för Rädda Barnens räkning och det är i egenskap av sekreterare i Tierps lokalförening som jag åker. Tidig lördagmorgon när stora delar av befolkningen ligger kvar i sängen och njuter av sin lediga dag. Till skillnad från de som inte ligger kvar i sängen för att de är på jobbet så får inte jag en krona i ersättning mer än kanske resan.

När jag läser mina politiska vänners statusuppdateringar på Facebook så inser jag snabbt att jag är långt ifrån ensam om sådana här stolleprov. Ska inte folk på olika kurser eller möten så ska de kampanja eller läsa handlingar inför måndagens sammanträde. Det finns en massa aktivitet bland de icke politiskt aktiva också med sportaktiviteter och annat, ofta med barnen, men de är liksom för dem själva. Jag och många med mig, gör det för andra. Visst kan man kanske se det som samma sak ändå. Någon är engagerad i innebandy och jag är engagerad i samhällsfrågor.

Det som ändå förvånar mig många gånger är all skit som människor med ett samhällsengagemang så ofta får ta. Föräldrar som flänger runt på olika sportarenor är så duktiga, medan vi som flänger runt på möten, gator och torg är så...om inte onda så åtminstone lite benägna att ljuga, luras och gynna oss själva.

Nu ska jag nog blunda ett tag innan jag kommer fram till Väsby.