torsdag 22 januari 2009

Obama, Guantanamo och speedflunsa

Det var ett smart val för att visa att "change" inte bara var tomma ord. Obamas beslut att Guantanamolägret stängs visar att Bush tid är över och att han tar med sig sina egna märkliga beslut ut genom dörren. Att beordra att arméns instruktionsbok för soldater i fält ska följas vilket i praktiken innebär ett stopp för tortyr och de "bryska" förhörsmetoder som infördes under Bush tid som president är mycket bra och en tydlig signal. Det ger hopp om att USA framöver kommer att följa de konventioner som demokratiska länder anser nödvändiga att inte bara underteckna utan också att följa.

Heja Barack Obama...Vi är många som hoppas på dig

För att mer blicka över mina egna världsliga problem och förtretelser måste nämnas min "speedflunsa" Som speed dating typ.
Vaknade i natt och kände att något trist var på G. Varm och öm kropp kan tyda på två saker: Antingen har du haft härlig sex eller så är något skit typ influensa på väg att inta din kropp. Nummer ett visste jag inte var aktuellt så då var bara tvåan kvar.
Fan tänkte jag eftersom dagens agenda var rätt trevlig. Länshandikappråd i Uppsala först. Där skulle jag få chansen att ställa Upplands lokaltrafiks representant mot väggen och få reda på varför i jösse namn de har stängt av de automatiska högtalarutropen på bussarna.
Efter det skulle jag strosa på stan en stund innan jag tog mig upp till Akademiska sjukhuset där alliansgruppen i landstinget skulle få träffa socialministern, Göran Hägglund
Medan de andra hade ställt kloka och relevanta politiska sjukvårdsfrågor hade jag planerat att ta reda på hur han tänker på morgonen då han väljer skjorta och slips.
Inte för att de är fula utan för att jag blir så vansinnigt nyfiken på en man som är så förtjust i pastellfärger.
Så hade jag tänkt innan min kropp blev belägrad.

Mailar runt till alla inblandade, dock ej till Göran, att jag har flunsa och tyvärr inte kan närvara. Hasar runt i morgonrock fram till halv tre för det får man göra när man är sjuk.

Då ringer en partikamrat och frågar om han kan komma över med lite papper. Visst, svarar jag och kommer på att jag är sjuk och inte påklädd. Skyndar upp för trappan för att klä mig och upptäcker att jag inte har ont eller är varm.
Som genom handpåläggning har jag tillfrisknat innan det ens bröt ut! Om inte det är speedflunsa så vet inte jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar