tisdag 20 januari 2009

Vita hus och polis hus

Det hann inte gå mer än ett dygn efter mitt inlägg om sanning, lögn och förbannad dikt innan media lyckades göra en riktig förbannad dikt av en ursprunglig sanning.

Polisen i Uppsala län ska spara ca 13 miljoner och då ligger ett förslag att 200 000 av dem ska sparas in på polishuset i Skutskär. Lokalerna är dåliga tycker Arbetsmiljöverket och de är för stora för den blygsamma aktivitet som råder där. Den är bla länets minst besökta station. Alltså gör man sig av med de stora, dyra och dåliga lokalerna. So far so good.
I morse kunde vi i Arbetarbladet läsa om att polishuset skulle stängas. Ett upprört kommunalråd som dessutom är ersättare i Polisstyrelsen tyckte att alla samhällsfunktioner tas från kommunen.
Sanningen -ähum, min sanning- är den att lokalerna byts ut till andra mindre och billigare och polisens verksamhet blir kvar som idag. Många kommuner har flyttat in den polisiära verksamheten i medborgarkontor eller poliskontor som ofta ryms inne i kommunhuset. Det går att hämta blanketter, anmäla brott, lämna in hittegods och sådant man gör på en polisstation. Poliserna kan äta, fika och kissa utan att behöva besöka en offentlig toalett eller Sibyllan men för övrigt vara ute och förebygga brott.
Stationen i Skutskär är idag endast öppen dagtid må-fre och övrig tid finns de i Tierp.
Radio Uppland skickar upp en reporter som intervjuar mannen på gatan och frågar hur det kommer bli när polisstationen stängs. Blir man förvånad när frågan väcker oro och besvaras med "bedrövligt"?
Arbetarbladet, Radio Uppland och kommunalrådet har genom sina reportage och uttalanden gjort om en sanning till lögn och förbannad dikt! Det är oseriöst och oansvarigt.

Ett annat hus som står i händelsernas centrum på ungefär samma sätt, är Vita huset. Där är det inte tal om att flytta ut, utan om att flytta in.
Barack Obama är nu installerad som USA's 44:de president.
Vi är många som hoppas att han ska kunna stå för den förändring som USA så innerligt behöver. Det ska bli mycket intressant att följa rapporteringen om hans arbete.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar