söndag 9 maj 2010

Bidrag vs leva på sin lön

Att det skiljer i människosyn mellan Alliansen och de rödgröna blev väldigt tydligt i kvällens duell i Agenda.
En ung man som har studerat på KTH i snart fem år och dragit på sig en halv miljon i studieskulder undrade hur han skulle ha möjlighet att betala tillbaka detta lån. Hans oro låg inte i att inte få ett jobb utan mer i att i ett rödgrönt Sverige få betala så hög skatt eftersom han skulle vara en av de som ska klämmas åt som höginkomsttagare.
Mona Sahlin svarade genast med att ungdomar måste hjälpas ut på arbetsmarknaden. Det är en av de inställningar som får mig att fasa för en rödgrön valvinst i höst.
Ingen i vårt land kan ta hand om sig själv, ungdomar måste ha massiva insatser från olika instanser för att överhuvudtaget klara sig.
Att denna unga man som satsat stora pengar på att få den utbildning han vill ha och som gör honom till en av många som bygger och bär Sverige, kommer att behöva en jobbcoach är inte särskilt troligt. Däremot kommer han att gynnas av en låg skatt, och det har han gjort sig förtjänt av.

Den ensamstående mamman ville Sahlin också hjälpa med att öka bidragen. Att 14-1500 kronor i minskad skatt varje månad har effekt fnös Sahlin bara åt. Hon menade att livet går i cykler och därför behöver människor stöd ibland och ibland inte. Därför är höjt barnbidrag och underhållsstöd mer träffsäkert!?
Att ges möjlighet att leva på sin lön ligger inte för Sahlin & Co.

Den kvinnliga pensionären som var ytterst kritisk till den höjda bensinskatten fick inte så mycket stöd från Sahlin. Hon skulle få sänkt skatt med ca 400 kronor så den dyrare bensinen var inga problem för henne!
När Reinfeldt påpekade att han sänkt skatten två gånger för pensionärerna kontrade Sahlin med att klyftorna ökat trots det.

Just det! Att pensionärerna har fått det bättre spelar ingen roll så länge någon annan grupp har fått det ännu bättre! Den fattige kan tillåtas bli fattigare i det socialistiska tänket om någon annan bara har fått det sämre så att klyftan har minskat.
De rödgröna bekämpar rikedom istället för fattigdom.


Mona Sahlin förlorade debatten i kväll. För Sveriges och svenskarnas skull hoppas jag innerligt att hon förlorar valet i höst

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar