söndag 2 maj 2010

Mer till alla

Konfetti, löften och regn faller från skyn över oss människor och fram för allt är det de rödgröna som nu bullar upp inför en valrörelse som verkar bli mer än smakfull.
I Skutskär fick de stackars själarna som hade pallrat sig i väg till Folkets Hus lyssna till Tomas Östros som lovade pensionärerna kompensation för alla de år som Socialdemokraterna har snott dem på pengar. Ja han uttryckte sig väl inte riktigt så, men faktum är att sossarna aldrig har sänkt en skatt för landets pensionärer. Det vill de bara göra då de är i opposition.
RUT-avdraget ska bort för att finansiera sänkt arbetsgivaravgift så att det ska bli billigare att anställa folk. Och de jobben som RUT har fixat? Duger inte de? Är alla RUTor pigor?
Förmögenhetsskatten ska återinföras och det tjänar de riktigt rika på. Grattis alla ni med ett hus som gör att ni på pappret ser ut att äga mer än fyra miljoner om ni är ett par och två om du är singel.
Att det är de som snart ska gå i pension eller redan har gjort det som sitter med det största förmögenheterna och lägsta skulderna bekymrar inte sossar som är ute på överbudsresor.
Kommunerna som har gjort bra resultat i år ska få mer, man vet ju aldrig hur de ser ut nästa år. Infrastrukturen ska byggas ut, inte bara med alla de miljarder som regeringen satsar utan ännu mer så vi kan få höghastighetståg så fort som möjligt också.
Bostäder ska byggas enligt Lars Ohly. Massor med bostäder. Det finns ju några mörka år under vänsterstyret då det knappt byggdes bostäder alls, men nu är det dags.

Östros ja,,han har tydligen befunnit sig på en annan planet under ett antal år. Han är jätteupprörd över att Anders Borg inte redan 2006 kunde förutse att det skulle bli en global finanskris 2008 utan stod och lovade en massa jobb. Jobb som aldrig dök upp! Global finanskris? Massarbetslöshet? Klarat sig ganska bra ändå? Jamen va fan!! Lovat är lovat!

I Sandviken vill man göra slut med RUT och tror att en förbättrad a-kassa är svaret på ett bättre liv för alla.
Självklart ska sjuka ha en trygghet i sin vardag, men de ska också få ett kraftigt stöd så att de kan komma tillbaka ut i livet. Det fick de inte med den förra regeringen! Det vet jag mycket väl då jag satt gisslan i en Socialförsäkringsnämnd i Uppsala län. Det var vidrigt att se hur den socialdemokratiska ordförande förde sitt partis politik framåt och över de människor som slogs för sitt liv för att inte bli förtidspensionerade. Men nej då,,No mercy.
A-kassan är en omställningsförsäkring innan du får ett nytt jobb. Höjt tak och obligatoriskt för alla ställer jag mig helt bakom, men att gå till val på att folk ska ha råd att vara hemma med en hög ersättning istället för att satsa krutet på att få ut folk i arbete ställer jag aldrig upp på.
Så RÖR INTE RUT!! Hon ger arbete och trygghet till kvinnor. Vill sandvikenborna avskaffa ROT? Nehej då,,det är ju ett avdrag som gynnar männen. Och dessa män kallas inte för drängar inte!

De rödgröna har under denna 1:ta maj lovat reformer på 13-14 miljarder. Mer kommer kanske i morgon, måndag. Hur ska det betalas? Tja,,kilometerskatt som slår hårt på företagen med färre jobb som följd. Höjd bensinskatt som kommer göra det svårt att bo utanför storstäderna. Förmögenhetsskatt som flyttar kapital utomlands med färre jobb som följd och den skulle i störst utsträckning drabba vanliga människor vars fastigheter ökat i värde. Avskaffat RUT-avdrag som återigen gör de vita jobben svarta, som sätter kvinnor i en otrygg situation utan pension och sjukförsäkring.ROT-avdraget däremot ska byggas ut
Men alla kan ta ett friår, ligga i sängen och spotta i taket med en bra a-kassa eller med en bra sjukförsäkring men utebliven rehabilitering tillbaka.

Mer till alla, det är en destruktiv devis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar