måndag 10 maj 2010

Hur olika vi ser det!

I en ledare på Arbetarbladet kan vi idag läsa om besvikelsen över att alliansregeringen inte slängde ut något smaskigt köttben till väljarna som svar på de rödgrönas valplattform. Det framgår tydligt att Kalle Olsson inte är nöjd med det regeringen gör men han vet inte riktigt hur han ska få till kritiken och därför avlossar han en hagelsvärm från höften. Alltid träffar han väl något hoppas Olsson, och skjuter sig själv i foten.

De 80 miljoner som regeringen har skickat ut i skattesänkningar, har enligt Olsson slitit sönder de allmänna trygghetssystemen och enbart räddat bankpalats. Konstigt nog så accepterar de rödgröna den största delen av de gjorda skattesänkningarna och därmed får väl de också ta åt sig av råsopen från Olsson. Han är dessutom mäkta missnöjd med att regeringen tar den kris som får fruktansvärda följder i Grekland och Storbritannien, på största allvar.
Han tror att detta är det bästa som har hänt regeringen. Menar han på allvar att Sverige leds av en regering som spelar rysk roulette med människors liv? Ju fler som dör i Aten, desto säkrare valvinst i Sverige?
En motbjudande ledare i en socialistisk tidning.

I Newsmill skriver Jeanette Bohman om Vänsterpartiets valplattform, eller den del i plattformen som handlar om sex-timmars arbetsdag. En mycket bra artikel som jag tycker att ni ska läsa.
Kanske Kalle Olsson ska ögna igenom den också och avgöra hur mycket vänsterpolitik de svenska trygghetssystemen klarar av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar