måndag 3 maj 2010

Spilld mjölk sa Östros

Det skiljer två miljarder i de rödgrönas och regeringens skatteuttag. De rödgröna accepterar alltså de skattesänkningar som de så hårt har kritiserat under en lång tid. Mona Sahlin står i Aktuelltstudion i en debatt med Fredrik Reinfeldt och hävdar att hon "inget kan göra" åt dessa skatter. Hon menar att höginkomsttagarna skulle inte klara så kraftiga skattehöjningar så hon är tvungen att skynda långsamt.
Då undrar ju jag som inte begriper så mycket för jag är ju ingen statsministerkandidat; Vill inte svenska folket se höjda skatter om de nu har röstat fram de rödgröna till att bilda regering med Mona Sahlin i spetsen? Det är ju Sahlin som kommer att bestämma om skatterna och hon kommer ju ha svenska folkets stöd!!
Vad är problemet?


Spilld mjölk står den smilande Östros och kallar de skattesänkningar som har givit sjuksköterskor, förskollärare, undersköterskor mfl 1700:- mer i månaden. En hel månadslön mer per år! Vilken avtalsrörelse kan syrrorna minnas som gav dem så stor löneökning? Detta kallar finansministerkandidaten Östros för spilld mjölk!!
Ändå är samme Östros beredd att fortsätta att betala för denna spillda mjölk trots att han och Sahlin kan sluta spilla ut mjölk över syrror, uskor, sotare och alla andra. De har ju makten och väljarnas stöd!! Låt dessa hädanefter nöja sig med sur grädde.

Att dessutom Sahlin inte har hängt med i debatterna runt skolan blir ju tydligt när ett av hennes skäl till att höja skatterna är fler lärare. Många studier pekar nämligen på att lösningen för svensk skola inte säkert, utan högst osäkert, är just fler lärare. Så hon vill höja skatten för att satsa på något som inte leder till förbättrade resultat i våra skolor. Halleluja!

Matchen mellan Sahlin och Reinfeldt i kvällens Aktuellt vanns av Reinfeldt. Game- set and match.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar