fredag 21 maj 2010

Mona nobbade Elias

Inte helt oväntat var inte Mona Sahlin intresserad av att debattera arbetsmarknadspolitik med "ungtuppen" Elias Giertz.
Det är trist tycker jag att etablerade politiker inte tar engagerade unga politiker på mer allvar. Självklart kan en partiledare inte ställa upp på debatter med alla som utmanar dem, men Elias är unik. Det är nog inte många utmaningar från andra 14-åringar som skulle ramla in och just detta har ju skakat om bloggosfären och andra media rätt rejält. Här kan du läsa vad som skrivs på bloggar runt omKnuff
Jag tror att Elias kommer att få sin debatt så småningom. Kanske inte mot Mona Sahlin eller någon annan av dagens partiledare. Elias är framtiden och bäva månde motståndarna.

2 kommentarer:

 1. Jag tycker inte det är ett dugg konstigt, och då är jag inte ens sosse.

  Tror du att Fredrik Reinfeldt under upptakten till en valrörelse skulle släppa allt (vet inte om du känner till hur uppbokade partiledarna är ett valår?) och ge sig in i en debatt med en fjortonåring från något av era ungdomsförbund?

  Tror du det på allvar så är det bara att önska den svenska politruk-kadern lycka, för då har den fått ännu en odugling på halsen.

  SvaraRadera
 2. Som du ser Nicklas så skriver jag just det att det inte går för en partiledare att anta alla utmaningar. Allrahelst inte ett valår.
  Men den heta valrörelsen har inte kommit igång ännu så visst finns det tid om man vill.
  Jag vet inte hur gammal du är men jag läser in att du gör det fatala misstaget att avfärda Elias som bara en fjortonåring.
  Denna fjortonåring har något att säga och anser sig kapabel att ta en debatt med en partiledare. Om man på allvar vill välkomna de unga in i politiken så tackar man ja till en sån inbjudan.
  Men vad vet jag,,jag är ju bara en odugling.

  SvaraRadera