lördag 10 juli 2010

Melins skvallerblaska

Aftonbladets Lena Melin har fullständigt tappat greppet anser jag. Hon och hennes tidning kommer aldrig mer sälja en enda blaska till mig. De har för evigt placerat sig bland de riktiga skvallerblaskorna, och jag läser inte sånt.

Hela den här historien har inte ett dugg med att göra om det är rätt eller fel att köpa sex av en annan vuxen människa. Här handlar det om att sänka en regering och en enskild människa och Aftonbladet ser som sin uppgift att hålla i yxan.

Vi har sett det förr, i andra valrörelser har gamla uppgifter släppts i lagom tid för att försvåra för ett parti att få möjlighet att tala om sin politik istället för om den så kallade skandalen.

Förra valet var det Folkpartiet som utsattes. Uppgifterna om att en ung folkpartist hade tillgång till inloggningsuppgifter till sossarna var kända sedan mars månad. Ändå dröjde det till 6 september innan de släpptes.

Nu har Aftonbladet suttit och sugit på en karamell i flera veckor och väntar med att ställa sina frågor till Littorin till Almedalsveckan. De gör det också när han kommit från ytterligare en tingsrättsförhandling rörande en jobbig vårdnadstvist.

Sen ser de ut som fågelholkar när Littorin inte omedelbart ger svar på deras frågor.
Det är så låg och vidrig journalistik att det är svårt att finna ord.

I det här läget kan jag inte se att problemet är att Littorin eventuellt har köpt sex och att det är olagligt, för jag kan se människan bakom. Det kan inte Lena Melin och hennes skvallerblaska, utan de säljer sig utan moraliska betänkligheter. Allt för att sälja lösnummer. Ganska likt "Anna" faktiskt.

Det är inget ovanligt att människor i kris gör saker som de ångrar senare och ingen ska sätta sig till doms över det moraliskt sett.
En man i Gävle försökte råna en bank för ett tag sedan. Det är ett grovt brott och för det ska han dömas, självklart. Men när man förstår varför han gjorde det kan jag inte döma honom rent moraliskt.

Hade "Anna" varit 14 år, från Moldavien och levererats till sin sexköpare av sin hallick och sen fått utstå grov sex hade det inte varit så mycket att snacka om. Men nu pratar vi om en kvinna som är 26 år, sköter sin business vid sidan av studierna via Internet och som själv anser att hennes jobb mycket går ut på att vara terapeut,,Ja då har åtminstone jag svårt att bli riktigt upprörd.

Hon har dessutom den stora osmaken att jämföra Littorin med Göran Lindberg och Lena Melin har tydligen inte heller några problem med det.
Det finns fler sätt att se på själva sexköpslagen och det kan man läsa om här och på Liberatis blogg

"Vi har en skyldighet att granska makthavare" Jo tjena,,Det har inte ett dugg med det att göra då det handlar om något helt annat än vad media har skyldighet att rota i.

När media sätter upp ribban för vad som ska skilja en politiker och den "vanliga" människan ifråga om moral så inser alla och envar att det kommer att bli mycket svårt att rekrytera politiker. Av någon underlig anledning så har inte politiker någon privat sida utan de ska vara just politiker och med extra hög moral 24/7.

Vad har de övriga männen i "Annas" dator att vänta? För jag utgår från att de också kommer att avslöjas som kunder. Eller,,,?

Nej självklart kommer de inte att avslöjas, såvida det inte finns någon mer borgerlig politiker där.
Melin och hennes skvallerblaska är ute för att göra en insats i valrörelsen. Hon vill sänka regeringen och då spelar det inte ett enda dugg att verktyget hon använder är en individ och dennes familj som förmodligen redan idag har så det räcker. Skäms!

7 kommentarer:

 1. En utmärkt bloggpost. Lena Mellin är så försåtligt pockande och förstående men i grunden handlar det bara om politik.
  I Iran låter man folket stena människor som gjort sig skyldiga till otrohet. I Sverige stenar man människor i media.

  SvaraRadera
 2. Ett strålande inlägg Ann-Cathrin. Fullt av ilska och sanning.

  SvaraRadera
 3. Tackar för berömmet och som ni bägge förstår hade jag gärna varit utan det, då det hade varit skönt att ha sluppit skrivit inlägget.

  SvaraRadera
 4. Littorin har aldrig gjort sig känd som den stora förkämpen för jämlikhet mellan könen och det kan man förstås beklaga. Det innebär dock också Lena Melin's förklaringar faller platt till marken. Det fanns ingen dubbelmoral i Littorins hantering av vårdnadstvisten.

  Nu tycker hon att det är rätt att hänga ut en människa baserat på oerhört svag bevisning. Den som letar tillräckligt mycket hittar för eller senare en Anna, framför allt om det kan bli pengar från Aftonbladets tipstjänst.

  SvaraRadera
 5. Mycket av Melins förklaringar faller platt och visst dyker Annorna upp. Vi får väl se om det inte dyker upp en Sofie eller Linda också.

  SvaraRadera
 6. Det som nästan är mest upprörande i hela historien är Melins helgongloria i tvs Debatt om att de minsann alltid tänker efter hur barn och anhöriga drabbas innan de publicerar något.
  Uppenbarligen har de inget nytt material/bevis att komma med idag eftersom rubrikerna håller på att dö ut. Bara lite försök att få Reinfeldt och Littorin att framstå som hycklare och lögnare för att de inte på presskonferensen berättade om anklagelserna (och därmed hade möjliggjort för tidningarna att utan några som helst betänkligheter publicera sin story "för det var ju de som sa det först")

  SvaraRadera
 7. Ja hon har verkligen fallit platt i mina ögon. Men rubriken om 1,3 miljoner som fallskärm eldar nog upp skitpratet igen. Det är ju många som sett fram emot att se Littorin på arbetsförmedlingen.

  SvaraRadera