lördag 10 juli 2010

Morgondagens makthavare

På föreningen Företagarnas hemsida kan vi läsa vad morgondagens makthavare sa på det lunchseminarium som hölls i Almedalen i veckan.

Ung Vänsters ordförande Ida Gabrielsson gör med sina uttalande det väldigt tydligt var vänstern står i frågor som rör arbetsmarknad och näringspolitiska frågor. Att få in vänstern i en regering kan få vem som helst att få frossa. Jan Rejdnell uttrycker det väldigt tydligt på sin blogg.

”Ett av våra viktigaste krav är en aktiv näringspolitik. För unga är korttidsarbetslösheten mest oroande – det är andra grupper som är långtidsarbetslösa.”

”Det behövs en näringspolitik som inte bara fokuserar på småföretag. Min pappa har ett företag med två anställda – det är inte i den typen av företag som jobben kommer komma. Vi måste istället stimulera stora branscher där det kan skapas stora företag med många jobb, t.ex. miljöteknik. Inte med avdrag för alla unga, inte med stöd till småföretag. Dessutom har vi gjort oss av med många arbetstillfällen i offentlig sektor”

”Det är kanske som att svära i kyrkan, men det är ett fattigdomstecken att ha många småföretag. De allra fattigaste länderna är de som har flest småföretag.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar