måndag 5 juli 2010

Pensionärerna får betala när de rika ska klämmas åtErik Ullenhag har en obehaglig artikel publicerad i Expressen i dag. Obehaglig i så motto att den så hänsynslöst avslöjar de rödgrönas trixande och fixande med skatter hit och skatter dit.
Deras munnar talar rart om att nu är det pensionärernas tur och de rika ska minsann få betala, för de har råd. Och så visar det sig att en stor del av de som räknas som rika är just pensionärer. De som inte har velat vara i skuld har amorterat av sina lån på den fastighet de köpte för många år sedan eller som kanske är ett föräldrahem till någon av makarna. Den fastighet som nu har fått ett sådant värde att de räknas som rika i de rödgrönas värld. Det innebär att många pensionärer kommer att få betala både fastighetsskatt och förmögenhetsskatt när de "rika" ska klämmas åt.

Det är djupt skamligt att föra en politik som går ut på att föra en stor del av svenska folket bakom ljuset. Att vifta med högerspöket bara för att vid en eventuell valvinst låta käftarna slå ihop över människorna på ett sätt som de aldrig hade kunnat föreställa sig.

Läs Erik Ullenhags artikel och begrunda det som står där. Fundera sen om du tror att du tillhör de som efter valet kommer att räknas till de rika. Fler än någon kan ana kommer att räknas dit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar